Update coronavirus: Afwachten wat nieuwe maatregelen voor sport betekenen

donderdag 26 maart 2020

Maandag 23 maart zijn door de overheid nieuwe maatregelen gecommuniceerd in verband met het coronavirus. Hierin werd o.a. meegedeeld dat evenementen t/m 31 mei 2020 verboden zijn. Inmiddels is er onduidelijkheid ontstaan over het soort evenementen dat hiermee bedoeld werd.

Maandag 23 maart zijn door de overheid nieuwe maatregelen gecommuniceerd in verband met het coronavirus. Hierin werd o.a. meegedeeld dat evenementen t/m 31 mei 2020 verboden zijn. Inmiddels is er onduidelijkheid ontstaan over het soort evenementen dat hiermee bedoeld werd. Wij hebben dinsdag 24 maart gecommuniceerd over de NBF-evenementen die t/m 31 mei gepland staan, maar met nieuwe informatie vanuit o.a. NOC*NSF moeten we concluderen dat we tot volgende week dinsdag moeten wachten om definitief uitspraak te kunnen doen over de aanstaande evenementen.

In onze update van 24 maart deden we bewust geen uitspraak over de verenigingsactiviteiten, maar we adviseren verenigingen ook te wachten tot nieuwe informatie vanuit de autoriteiten over wat wel en niet is toegestaan naar 6 april 2020 wordt gedeeld.

Gerelateerde artikelen:
- Update coronavirus 24 maart (inmiddels vervallen)
- Update coronavirus 15 maart

Misschien ook interessant...

League G-bowlen Noord-Holland & Flevoland weer begonnen

Het derde seizoen van deze League is van start gegaan. Waar het 2 jaar geleden als een pilot begon begint deze competitie voor mensen met een beperking steeds vastere vormen aan te nemen.

Update coronavirus: Versoepelingen aangekondigd per 18 februari en 25 februari 2022

Tijdens de persconferentie van dinsdag 15 februari zijn nieuwe versoepelingen aangekondigd die stapsgewijs per 18 februari en 25 februari ingaan. Vanaf 25 februari zijn er geen beperkingen meer om te gaan bowlen.

Geen EK Jeugd in 2020, Tilburg in 2021 in de herkansing

Vandaag is in overleg met ETBF en de gemeente Tilburg het besluit genomen dat Europese jeugdkampioenschappen 2020 niet in oktober te organiseren. Daarmee komen de kampioenschappen voor dit kalenderjaar te vervallen.

Gezocht: noorderlingen en oosterlingen met technisch inzicht

Heb jij belangstelling voor techniek en affiniteit met (wedstrijd)bowlen? Dan is de rol van Baaninspecteur bij het Nationaal Bowling Instituut (NBI) misschien wel iets voor jou.