Uitslagen Nederlandse kampioenschappen 50+ Scratch

zondag 27 februari 2022

Zondag 27 februari werden in Franky's Nieuwegein de finales gespeeld van de NK 50+ Scratch. Dames & heren streden apart van elkaar in drie leeftijdsklassen om de eerste nationale titels van 2022. 


Dames
Tijdens de NK 50+ scratch komen deelnemers in actie in verschillende leeftijdsklassen. De A-klasse is voor leden van 50 t/m 57 jaar, de B-klasse voor leden van 58 t/m 64 jaar en de C-klasse voor leden van 65 jaar en ouder.

In de A-klasse werd Jessie Verhoeven zéér overtuigend Nederlands kampioene. Met exact 300 pins voorsprong pakte zij de nationale titel, een knappe prestatie. Tweede werd Sonja Pannen, derde werd Simone van Aalburg.

In de B-klasse ging de titel naar Wilma Di Giorno-Buijs. Ze had in de vijf games voorronde een mooie voorsprong opgebouwd. In de vijf games finale van zondag zag ze die voorsprong kleiner worden, maar er bleef voldoende over om het goud mee naar huis te nemen. Mooi om te zien is dat wanneer Di Giorno-Buijs zelf niet op de baan staat, ze achter de baan ondersteund als onderdeel van de organisatie. Een drukke week dus, met de nationale titel als beloning. Het zilver was er voor Marja van Dijk-Uittenbogaard, die op instagram laat weten daar erg blij mee te zijn, en het brons gaat naar Kitty v.d. Meer.

Gre van der Velden was dit keer de beste in de C-klasse, voor Liliane Vintens & Helma Gruijthuijsen-de Graaf

Heren
Bij de heren ging de strijd in de A-klasse tussen Paul Cosgrove en Dennis Deijkers. Althans, zo leek het nadat zij in de voorronde een aardige voorsprong hadden opgebouwd. Niets bleek minder waar in de finale: Geert-Jan van Baest wist namelijk vanaf de zevende plek op te klimmen en het tweetal achter zich te houden. Door in de finalegames 249,80 gemiddeld te gooien hield hij onder aan de streep 10 pins over op Congrove, die genoegen moest nemen met zilver. Het brons ging uiteindelijk naar Deijkers.

Een Engelse winnaar in de B-klasse: Alan Keddie bleek net iets beter dan Karel Strijker, die tweede werd. Jack Edelaar kwam daar slechts 1 pin achter en werd dus derde.

Ook in de C-klasse was het ontzettend spannend en werd de titelstrijd pas in de laatste game beslist. In het voordeel van Jelle IJlst, die zich Nederlands kampioen 2022 mag noemen. Door een zeer solide finale te gooien wist hij in de laatste game leider Leo Smit in te halen, die tweede werd. Heel kort daar achter ging Lex Beauchampet er met het brons vandoor.

En zo zijn de eerste kampioenen van het jaar bekend. Onze felicitaties voor alle prijswinnaars!

Benieuwd naar alle uitslagen van de NK 50+ scratch 2022, ga naar esbcnederland.nl. Voor foto's van de medailleceremonie, klik hier. Alle foto's, incl. de foto van alle winnaars hieronder, zijn gemaakt door Gerrit Lodeweges.

 

Klik voor vergroting

Misschien ook interessant...