Uitkomen voor Nederland tijdens de ESC 2023? Dat kan!

dinsdag 22 maart 2022

Begin 2023 staan de European Senior Championships op het programma, in Aalborg, Denemarken. De NBF en ESBC Nederland zenden graag een team uit naar deze Europese kampioenschappen voor 50-plussers, waarvoor het kwalificatietraject bekend is gemaakt.

European Senior Championships
Pas één keer eerder werden deze kampioenschappen georganiseerd, in 2020. Nu is het tijd voor alweer de tweede editie en dat past volledig in de trend dat kampioenschappen voor 50+ (senioren) en 65+ (masters) steeds serieuzer worden aangepakt. Een mooie ontwikkeling, waar we in Nederland dankzij de inzet van ESBC Nederland goed in mee kunnen komen.

Om te komen tot een selectie van max. 4 heren en max. 4 dames per leeftijdsklasse, we gaan er namelijk van uit dat er in 2023 ook een 65+ klasse wordt gespeeld, wordt een kwalificatietraject georganiseerd. Door deel te nemen aan dit traject, maak je kans om Nederland te vertegenwoordigen tijdens deze kampioenschappen, die in 2023 van 28 januari t/m 5 februari in Denemarken worden georganiseerd.

Voor meer informatie over het kwalificatietraject, de uitnodiging voor het eerstvolgende kwalificatietoernooi in Goes en de huidige stand van zaken, klik hier.

Inmiddels is bekend dat het tweede kwalificatietoernooi georganiseerd wordt op 17 september, in Dolfijn Bowling te Tilburg. Ook als je nu nog geen 50 jaar bent, maar dat binnenkort wel wordt, kun je natuurlijk al deelnemen aan het traject. Dat geldt overigens ook voor bowlers die simpelweg extra ervaring op willen doen in het spelen op sportpatronen.


Geen fotobeschrijving beschikbaar.
De selectie van de ESC 2020, die zich met 2x brons direct de geschiedenisboeken in speelde.

Misschien ook interessant...