Uitkomen voor Nederland tijdens de ESC 2023? Dat kan!

dinsdag 22 maart 2022

Begin 2023 staan de European Senior Championships op het programma, in Aalborg, Denemarken. De NBF en ESBC Nederland zenden graag een team uit naar deze Europese kampioenschappen voor 50-plussers, waarvoor het kwalificatietraject bekend is gemaakt.

European Senior Championships
Pas één keer eerder werden deze kampioenschappen georganiseerd, in 2020. Nu is het tijd voor alweer de tweede editie en dat past volledig in de trend dat kampioenschappen voor 50+ (senioren) en 65+ (masters) steeds serieuzer worden aangepakt. Een mooie ontwikkeling, waar we in Nederland dankzij de inzet van ESBC Nederland goed in mee kunnen komen.

Om te komen tot een selectie van max. 4 heren en max. 4 dames per leeftijdsklasse, we gaan er namelijk van uit dat er in 2023 ook een 65+ klasse wordt gespeeld, wordt een kwalificatietraject georganiseerd. Door deel te nemen aan dit traject, maak je kans om Nederland te vertegenwoordigen tijdens deze kampioenschappen, die in 2023 van 28 januari t/m 5 februari in Denemarken worden georganiseerd.

Voor meer informatie over het kwalificatietraject, de uitnodiging voor het eerstvolgende kwalificatietoernooi in Goes en de huidige stand van zaken, klik hier.

Inmiddels is bekend dat het tweede kwalificatietoernooi georganiseerd wordt op 17 september, in Dolfijn Bowling te Tilburg. Ook als je nu nog geen 50 jaar bent, maar dat binnenkort wel wordt, kun je natuurlijk al deelnemen aan het traject. Dat geldt overigens ook voor bowlers die simpelweg extra ervaring op willen doen in het spelen op sportpatronen.


Geen fotobeschrijving beschikbaar.
De selectie van de ESC 2020, die zich met 2x brons direct de geschiedenisboeken in speelde.

Misschien ook interessant...

Bondscoaches Marieke de Jong en Peter van Zijp stoppen na EKJ in september

De Europese jeugdkampioenschappen 2022, komende september in Frankrijk, zijn voorlopig de laatste bij waarbij Marieke de Jong en Peter van Zijp onderdeel uitmaken van de begeleidingsstaf van Team NL Bowling U18.

Selectie ESC 2023 bekend

In januari staan de European Senior Championships 2023 op de wedstrijdkalender. Deze Europese kampioenschappen voor spelers van 50 jaar en ouder worden voor de tweede keer georganiseerd.

NBF pakt draad weer op met talentontwikkeling

Na twee jaar van lockdowns, wil de NBF in april de draad weer op pakken wat betreft talentontwikkeling. De organisatie daarvan wordt anders ingezet dan voor de coronacrisis. Heb jij het talent en de ambitie om hierin mee te gaan? Meld je dan aan!

Talentontwikkelingsprogramma herstart

Zaterdag 2 april heeft in Nieuwegein de herstart plaatsgevonden van het NBF-talentontwikkelingsprogramma. Vanaf seizoen 2022-2023 wordt daar op een andere manier vorm aan gegeven dan in voorgaande jaren.