U18 bondscoach Van Weeren genomineerd voor Leids sportcoach van het jaar

donderdag 17 februari 2022

De gemeente Leiden en de Leidse Sport Federatie organiseren jaarlijks de uitreiking voor de Leidse Sportprijzen. Jord van Weeren, bondscoach van Team NL Bowling U18, is genomineerd voor Sportcoach van het jaar!


Van Weeren vormt samen met Marieke de Jong en Peter van Zijp al jaren de vaste begeleidingsstaf van Team NL Bowling U18. Samen kunnen zij terugkijken op enkele succesvolle jaren met de U18. Zo werd in 2019 de medaillespiegel van de EKJ nog gewonnen met 2x goud, 1x zilver en 2x brons en ook in 2021 beleefde de U18 succesvolle EKJ in eigen land, zo won speler Kenneth Ramos de Europese titel in de All Events en werden er nog 1 zilveren en 3 bronzen medailles gewonnen.

Voor de jury van de Leidse Sportprijzen voldoende aanleiding om Van Weeren te nomineren voor de titel Sportcoach van het jaar! "Ik zie deze nominatie vooral als enorme waardering voor ons team en de bowlingsport in het algemeen. Ik verwacht de titel niet te winnen, maar ben al erg blij met deze waardering", aldus Van Weeren.

Donderdag 24 februari worden de winnaars van de Leidse Sportprijzen bekend gemaakt.

Misschien ook interessant...