U18 bondscoach Van Weeren genomineerd voor Leids sportcoach van het jaar

donderdag 17 februari 2022

De gemeente Leiden en de Leidse Sport Federatie organiseren jaarlijks de uitreiking voor de Leidse Sportprijzen. Jord van Weeren, bondscoach van Team NL Bowling U18, is genomineerd voor Sportcoach van het jaar!


Van Weeren vormt samen met Marieke de Jong en Peter van Zijp al jaren de vaste begeleidingsstaf van Team NL Bowling U18. Samen kunnen zij terugkijken op enkele succesvolle jaren met de U18. Zo werd in 2019 de medaillespiegel van de EKJ nog gewonnen met 2x goud, 1x zilver en 2x brons en ook in 2021 beleefde de U18 succesvolle EKJ in eigen land, zo won speler Kenneth Ramos de Europese titel in de All Events en werden er nog 1 zilveren en 3 bronzen medailles gewonnen.

Voor de jury van de Leidse Sportprijzen voldoende aanleiding om Van Weeren te nomineren voor de titel Sportcoach van het jaar! "Ik zie deze nominatie vooral als enorme waardering voor ons team en de bowlingsport in het algemeen. Ik verwacht de titel niet te winnen, maar ben al erg blij met deze waardering", aldus Van Weeren.

Donderdag 24 februari worden de winnaars van de Leidse Sportprijzen bekend gemaakt.

Misschien ook interessant...

Jord van Weeren genomineerd voor Leidse Sportprijzen

International Jord van Weeren maakt in zijn woonplaats kans op de titel 'Sportman van het jaar'. Van Weeren is genomineerd voor de Leidse Sportprijzen en jij kunt je stem uitbrengen voor de Publieksprijs.

TEAMKPN Sportfonds ondersteunt Team NL Bowling heren op weg naar EK

De heren van Team NL Bowling krijgen dit seizoen de support van het TEAMKPN Sportfonds, in hun ambitie om opnieuw succes te behalen. Deze zomer won het team een historische Europese titel.

Vincent Vluggen wint YET Zwitserland

Vincent Vluggen heeft in Zurich, Zwitserland, de laatste stop van de Youth Euro Trophy (YET) gewonnen. Met o.a. een perfect game in de voorronde trok hij de zege naar zich toe.

Team NL Bowling heren bereiken EK-finale Team Event

Tijdens de Europese kampioenschappen heren in Helsinki hebben de heren van Team NL Bowling de finale gehaald van het Team Event. Vrijdagmiddag om 13.00 uur nemen de heren het op tegen Italië, de wereldkampioen van 2018.