Twee perfect games tijdens vierde NTL-speeldag

maandag 23 januari 2023

Zondag 22 januari stond de vierde speeldag van de Nationale Trio Leagues (NTL) op het programma. In de Eredivisie heeft Team Bowltech de leiding overgenomen van Bowling Nieuwegein. In Emmen wist het team 20 punten te behalen.

Eredivisie
Bowling Nieuwegein ging twee speeldagen aan de leiding, maar kijkt na zondag weer tegen een kleine achterstand aan. Het team van captain Mark Jacobs behaalde 17 punten. Naast de dagzege en de heroverde koppositie kende Team Bowltech nog een hoogtepunt: In game 3 gooide Youri Fens een perfect game!

De nummer drie van deze speeldag mag een verrassing worden genoemd: Dollie's Bowling had in de voorgaande drie speeldagen 11 punten verzameld, in Emmen speelde het team op één dag 14 punten bij elkaar. Een knappe prestatie van het team van captain Daniel Dol. Hij ging zelf voorop in de strijd, met een total pinfall van 1552 (gem. 221,71). Of het genoeg is dit seizoen nog een rol van betekenis te spelen is de vraag. Met nog twee reguliere speeldagen te gaan is het gat met nummer vier Bowling Arnhem nog steeds 23 punten.

1e Divisies
In de 1e Divisie A heeft Knijn 1 het gat met koploper A&V Bouw Zoetermeer met 7 punten verkleind. Zo is het gat van 15 punten terug gebracht naar 8 punten, waarmee de spanning halvewege het seizoen weer helemaal terug is. Net als Dollie's Bowling in de Eredivisie kende Garage33/Stadsherberg/Ducdalf ook een geweldige start van 2023. Het team uit Espel stond met 24 punten onderaan, maar wist zondag 14 punten te winnen. Het team klom daarmee van de laatste naar de vijfde plek, nog maar 9 punten achter de nummer vier. Het belooft nog een spannend slot van de league te worden de komende maanden.

In de 1e Divisie B hielden de twee koplopers elkaar exact in evenwicht, iets wat we niet vaak zien. Zowel koploper Woonboulevard Cornelisland als nummer twee Proshop Erik Deen pakten 20 punten, waardoor het verschil van 6 punten intact blijft. Ook hier deed een team onderin de stand goede zaken: Met 13 punten klom Verfhuis Frank Scheffer van de zevende naar de vijfde plaats.

Nog een perfect game
Niet alleen Fens wist 12 strikes op rij te gooien. Ook in de 2e Divisie C was het raak, waar oud NBF-collega Kevin de Haan een perfect game gooide, na de dag al te zijn begonnen met 297. Ook hij gooide zijn twaalf strikes op rij in game 3, wat zijn team Ocean's 6 de winst opleverde. In totaal behaalde het team 14 punten, waarmee ze op derde plaats blijven staan. 't Witte Hoes Rijssen 2 gaat aan de leiding. Ook in deze divisie een laagvlieger met een geweldige start van 2023: Versservice Verboon ging van 12 punten na drie speeldagen, naar 25 punten na vier speeldagen.

In de 2e divisie D was Joyce Mönch goed op weg om ook een perfecte game op het bord te zetten. Helaas voor haar en haar team, koploper De Vijf J's, bleef ze steken op 297. Nog altijd een geweldige game natuurlijk!

Overzicht van alle uitslagen en standen
Na deze speeldag betekent het dat we halvewege het NTL-seizoen 2022-2023 zijn. Er staan nog twee reguliere speeldagen op het programma, voordat de play-offs van start gaan. Klik hier voor een overzicht van alle leagues, de uitslagen en alle nieuwe standen. Zondag 26 februari staat de volgende speeldag op het programma. 


Misschien ook interessant...