Trainers bijgeschoold met nieuwe inzichten

maandag 16 maart 2020

Zaterdag 7 maart heeft in Olround Bowling in Veenendaal een bijscholingdag plaatsgevonden. Deze dag stond in het teken van het opfrissen van bestaande lesstof en het aanbieden van vernieuwde lesstof.

Zaterdag 7 maart heeft in Olround Bowling in Veenendaal een bijscholingdag plaatsgevonden. Deze dag stond in het teken van het opfrissen van bestaande lesstof en het aanbieden van vernieuwde lesstof.

Op de banen zijn de docenten Wendy haak en Bert Breems, die in opleiding is voor NBF-docent, aan de slag gegaan met het herhalen van de belangrijkste aandachtspunten van de level 1 oefeningen. Ook werden er nieuwe oefeningen aangereikt.

Omdat de basis van het two-handed bowlen van level 2 naar level 1 is gegaan heeft docent Ben van Spronsen in de zaal eerst een uur alle ins en outs van deze gecompliceerde bowlingbeweging doorgenomen, waarna de cursisten de baan op gingen om daar aan de slag te gaan met de two-handed basis oefeningen. In level 2 wordt het two-handed bowlen verder uitgediept (voorheen level 3 stof).

Aan het einde van de middag konden de aanwezige trainers en de docenten terugkijken op een geslaagde dag. Op 7 juni is de volgende bijscholingsdag voor level 1 en 2 trainers. Ook hier wordt veel stof besproken die afgelopen september in Kuortane (Finland) bij de ETBF I-coach en level 3 opleiding is vergaard door onze docenten.

Voor meer informatie over onze opleidingen tot trainer en/of deze bijscholingen, neem contact op met Ben via opleidingen@bowlen.nl.

Foto v.l.n.r.: Ben van Spronsen, Bert Breems, Marcel Pistorius, Richard Maassen, René van den Bosch, Pascal van Rijthoven, Erik Meegdes, Ruud Jimmink en Wendy Haak (klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...

Terugblik eerste online meeting met voorzitters

Maandag 15 juni organiseerden wij een eerste online meeting met alle voorzitters van aangesloten bowlingverenigingen. In Micosoft teams kwamen ruim 40 voorzitters bij elkaar om bijgepraat te worden over de huidige stand van zaken en om ervaringen met elkaar te delen.

Indeling NTL play-offs bekend na zesde speeldag

In de Nationale Trio Leagues is zondag 19 maart de zesde speeldag gespeeld. Dat betekent dat nu bekend is welke vier teams nog kans maken op het (lands)kampioenschap en welke vier teams gaan strijden tegen degradatie.

Trainersopleiding gestart, cursisten basisbegeleider geslaagd.

Zaterdag 30 oktober is de cursus basis begeleider en onze Level 1 trainersopleiding van start gegaan. Na afloop ontvingen 4 leden een certificaat voor het afronden van de cursus tot basis begeleider.

PBA Pro Bowling game: een alternatief tijdens de lockdown

We missen de strikes, spares en de splits. Al maanden zijn de bowlingcentra gesloten. Om toch een klein beetje het gevoel te behouden is er een alternatief: De PBA Pro Bowling game voor jouw game console.