Titels verdeeld tijdens NK 50+ Scratch in Nieuwegein

maandag 20 februari 2023

Zondag 19 februari werden in Franky's Bowling Nieuwegein de finales van de Nederlandse kampioenschappen 50+ Scratch gespeeld. Het leverde de eerste Nederlandse kampioenen van het kalenderjaar op.

Kampioen per leeftijdsklasse
Bij de NK 50+ strijden heren en dames apart om de titels, in drie verschillende leeftijdsklassen:
A - 50 t/m 57 jaar
B - 58 t/m 64 jaar
C - 65 jaar en ouder

Na vijf games werden zondag de finales gespeeld, waarbij wederom vijf games op het programma stonden. Scores uit de voorrondes werden daarbij meegeteld met de finalegames. 

In de Dames A-klasse was Jessie Verhoeven net als in 2022 de beste. Net terug uit Aalborg voor de EK 50+ had zij de juiste wedstrijdvorm nog te pakken in Nieuwegein. Ze wist Debbie Zwart (2e) en Simone van Aalsburg (3e) voor te blijven. 

In de B-klasse bij de dames ging de NK-titel naar Ada Middag-Van der Nagel. Zij bleef Marja van Dijk-Uittenbogaard (2e) en Marion de Leux (3e) voor.

In de C-klasse ging het goud naar Helma Gruithuijsen-de Graaf. Zilver was er voor Farida Pascoal-Blom en brons voor Cok Edelaar.

Bij de heren werd in de A-klasse flink gescoord door Paul Cosgrove. Zo wist hij in de finale zelfs een perfect game te gooien!! Met 2469/10 bleef hij de concurrentie ver voor om de titel voor zich op te eisen. Wim van der Veen werd tweede en Eric Koning werd derde.

Ron van den Bogaard, in Aalborg tijdens de EK nog de beste Nederlander, liet zien nog steeds de man in vorm te zijn door nu de NK te winnen. Het was close, want op slechts 18 punten achterstand werd Frans Middag tweede. Jack Edelaar maakte het podium compleet, hij weer op slechts 7 pins achter Middag. 

In de C-klasse ging de nationale titel naar Gerrie de Graaf. Hij wist Jan Passies (2e) en de titelverdediger, Jelle IJlst (3e), achter zich te houden.

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen.Alle medaillewinnaars NK 50+ Scratch 2023, klik voor vergroting (© Ceddie van Meerten)

Misschien ook interessant...