Titels verdeeld tijdens NK 50+ scratch

vrijdag 24 januari 2020

In Nieuwegein zijn zondag 19 januari de eerste nationale titels van het decennium verdeeld tijdens de Nederlandse kampioenschappen 50+ scratch.

In Nieuwegein zijn zondag 19 januari de eerste nationale titels van het decennium verdeeld tijdens de Nederlandse kampioenschappen 50+ scratch.

Nieuwe kampioenen
Bij de NK 50+ Scratch wordt er gestreden in diverse klassen. Er zijn aparte klassen voor dames en heren: A klasse 50 – 57 jaar, B klasse 58 – 64 jaar, C klasse 65 jaar en ouder. Alle deelnemers spelen vijf games voorronde. Verdeeld over de zes klassen plaatsten 48 deelnemers zich voor de finales, waarin nog eens vijf games worden gegooid. Op basis van total pinfall over de tien games werden uiteindelijk de prijzen verdeeld.

De nieuwe Nederlands kampioenen 50+ scratch zijn:

Dames: Heren:
A-klasse: Sonja Pannen Nico Thienpondt
B-klasse: Catrhien Bosch-Nikkels Ron van den Bogaard
C-klasse: Farida Pascoal-Blom John Bosch

Klik hier voor een volledig overzicht van alle uitslagen.

Ga naar esbcnederland.nl voor een uitgebreid verslag. Klik hier voor meer foto's, gemaakt door Gerrit Lodweges.

Foto: Alle prijswinnaars bij elkaar (© Gerrit Lodeweges, klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...

Renzo Klijn en Pinhunters vallen in de prijzen bij Odin Challenge

Twee weken geleden zijn we begonnen met de Odin Challenge. Een mooie kans om het verhaal achter jouw bijzondere shirt te vertellen. Renzo Klijn heeft met de challenge individueel een shirt gewonnen. Sander Broers heeft met zijn team Pinhunters shirts voor het gehele team gewonnen.

Uitkijken naar een nieuw seizoen Nationale Trio League

Teamcaptain Gustaaf Kamphorst van Pinsanity uit de NTL Regio Oost kijkt uit naar het nieuwe NTL seizoen met teams van een gelijkwaardig niveau: ,Ik denk dat voor veel mensen er nu een soort drempel ligt op het deelnemen aan de trio league, en nog steeds wordt gezien dat dit alleen voor de A spelers is en voor de beste van de beste. gelukkig zijn er meer dan genoeg klassen om in te spelen voor bowlers van elk niveau. '' Meer informatie inclusief de online voorinschrijving tref je in de link.

Nationaal uitstel m.b.t. aanpassingen bowlingballen

Door de Corona crisis zijn mogelijk veel bowlers niet in de gelegenheid geweest hun bowlingballen aan te passen aan de nieuwe reglementen die internationaal op 1 augustus 2020 ingaan. Het NBF bestuur heeft daarom besloten deze regel, alleen voor nationale competities en toernooien, uit te stellen tot 31 december 2020.

Geweldig resultaat voor Nederlanders tijdens ESBC kampioenschappen

Tijdens de ESBC kampioenschappen in Berlijn zijn door meerdere Nederlanders medailles gewonnen, met Ron van den Bogaard als meest succesvolle speler: Hij won goud, zilver en brons.