Tini van Dorst wint Senior Open in München

dinsdag 25 juli 2023

Tini van Dorst heeft in München het Senior Open gewonnen, één van de stops in de International Senior Bowling Tour (ISBT). In de finale versloeg hij niet de minste: Kimmo Lethonen uit Finland.

Mooie overwinning
Deelnemers aan de ISBT kunnen hun hart ophalen deze periode, want er is bijna iedere week wel een stop te spelen in Europa. Afgelopen week dus in München, waar drie Nederlanders de finales wisten te halen: Inge Hazeleger, Wim van der Veen en Tini van Dorst. Ditzelfde drietal wist een week eerder tijdens de ISBT-stop van Berlijn óók al de finales te bereiken. Uiteindelijk behaalde nog een andere Nederlander daar het beste resultaat: André Beers bereikte de 2e finaleronde en eindigde uiteindelijk als 14e.

Op 23 juli werden dus de finales in München gespeeld. In de eerste finaleronde zijn de deelnemers verdeeld over meerdere poules, waarbij per game de laagste score afviel. Hazeleger overleefde 2 games, maar viel na de 3e game helaas uit het toernooi. Ook Wim van der Veen viel op exact hetzelfde moment uit. Tini van Dorst, die de finales had bereikt via de Desperado, wist wel alle vier games te overleven en zo plaatste hij zich voor de tweede ronde. Hierin stonden 6 games op het programma, waarin Van Dorst wist te pieken: Met 220-195-246-258-265-236 had hij zijn leeftijdsbonus niet eens nodig om zich als tweede te plaatsen voor de stepladder finales.

Hierin lukte het Van Dorst de goede lijn door te trekken. In de halve finale werd Renato Bortolon met 2-0 verslagen: 258-239 en 269-242. In de finale wachtte de als eerste geplaatst Lethonen. Ook die moest er aan geloven: 226-216 en 237-218. Zo trok Van Dorst na een indrukwekkende finaledag de eindzege naar zich toe! 

Bekijk alle resultaten hier.

Volgende stop: Nieuwegein!
De volgende stop in de ISBT is een bijzondere: Van 2 t/m 6 augustus wordt het Dutch Senior Open gespeeld in Franky's Bowling Nieuwegein. We schreven al eerder over dit toernooi (klik hier) en deelnemen kan nog steeds. Ga naar senioropen.nl voor meer informatie en inschrijven.


 
Foto: Tini van Dorst (links) & Kimmo Lethonen (foto via ESBC NL goes international)

Misschien ook interessant...