Tilburg Dolphins landskampioen Nationale Trio Leagues

zondag 19 juni 2022

Tilburg Dolphins is zondag 19 juni NTL Landskampioen geworden. Op de laatste speeldag in Nieuwegein onderstreepte het team uit Tilburg dat zij dit seizoen de beste zijn, met de titel in de NTL Eredivisie tot gevolg.

Tilburg Dolphins landskampioen
Voorafgaand aan de laatste speeldag keek titelverdediger Team Bowltech tegen een achterstand van 5 punten aan, achter Tilburg Dolphins. Met o.a. nog twee onderlinge wedstrijden op het programma, was voorafgaand aan de speeldag alles nog mogelijk. Captain van Team Bowltech, Johhny Spil, had dan ook nog vertrouwen in de titel: "Aanstaande zondag denk ik zéker dat wij nog een kans hebben om kampioen te worden. Ik schat de kans zeker niet minder dan 50% in dat wij kampioen kunnen worden aangezien het bij een overwinning van de 1e game tegen Tilburg eigenlijk weer volledig open ligt en het alle kanten op kan gaan." 

Juist in die eerste game sloeg Tilburg Dolphins direct toe: Het team van captain Wesley Selier won de eerste game tegen Team Bowltech met 1 pin verschil. Omdat Team Bowltech ook de tweede game verloor en Tilburg Dolphins de tweede wedstrijd juist won, was er van veel spanning geen sprake meer. Uiteindelijk is Tilburg Dolphins, het team dat naast Selier bestaat uit Lisanne Breeschoten, Jord van Weeren, Sjaqiel Abdoelbassier, Youri Fens en Bart van Beers, met 132 punten kampioen geworden. Team Bowltech bleef steken op 116 punten. Tijdens de laatste speeldag wist 't Witte Hoes de derde plek te heroveren om zo het seizoen toch met een sportprijs af te sluiten. Het team van captain Elco Gorter behaalde 96 punten. Bowl Easy Heerlen bleef met lege handen achter, maar kan met trots terugkijken op de vierde plek in de NTL Eredivisie.

In de degradatiepoule bleef Bowling Arnhem Bowling Nieuwegein voor, met 86 punten om 84 punten. A&V Bouw Westerpark eindigt als zevende en KBK Bouwgroep is dit seizoen als laatste geëindigd. Klik hier voor de volledige eindstand en alle statistieken.

Vooraf gaf Selier al aan trots te zijn op zijn ploeg: "Wat ook de einduitslag zal zijn. Ik ben erg trots op het team en de groei die we samen hebben doorgemaakt. Sinds 2019-2020 hebben wij, m.u.v. 3 speeldagen, de ranglijst aangevoerd. We hopen dat we na de laatste wedstrijd dan ons eindelijk mogen belonen met het landskampioenschap." Dat is gelukt en daarmee feliciteren we Tilburg Dolphins met het landskampioenschap.

Daarmee is een bewogen NTL-seizoen ten einde, waarbij we blij zijn dat het ondanks de lockdowns toch volledig afgemaakt kon worden! Volgend seizoen komt de NTL weer terug. Binnenkort wordt de inschrijving voor het nieuwe seizoen geopend en worden alle aangesloten verenigingen geïnformeerd.

 

Misschien ook interessant...

100% score Team Bowltech in NTL Eredivisie

Tijdens de NTL speeldag van 20 maart heeft Team Bowltech in de Eredivisie het maximaal aantal van 22 punten behaald. Alle wedstrijden werden gewonnen én ze hadden de hoogste total pinfall. Het gat met koploper Tilburg Dolphins is hiermee verkleind tot 4 punten.

Tilburg Dolphins heroveren koppositie in NTL Eredivisie

Zondag 8 mei zijn de NTL play-offs gestart. De spanning blijft in diverse divisies tot het einde te snijden. Zo ook in de Eredivisie, waar Tilburg Dolphins de koppositie heeft heroverd op Team Bowltech. 

Indeling NTL play-offs bekend na zesde speeldag

In de Nationale Trio Leagues is zondag 19 maart de zesde speeldag gespeeld. Dat betekent dat nu bekend is welke vier teams nog kans maken op het (lands)kampioenschap en welke vier teams gaan strijden tegen degradatie.

Bowling Nieuwegein nieuwe koploper in NTL Eredivisie

Tijdens speeldag 2 in Tilburg heeft Bowling Nieuwegein in de NTL Eredivisie de koppositie overgenomen van Team Bowltech. Met de maximale 22 punten liepen zij 10 punten in op Team Bowltech, met wie nu 4 punten verschil is opgebouwd.