Tilburg Dolphins heroveren koppositie in NTL Eredivisie

maandag 9 mei 2022

Zondag 8 mei zijn de NTL play-offs gestart. De spanning blijft in diverse divisies tot het einde te snijden. Zo ook in de Eredivisie, waar Tilburg Dolphins de koppositie heeft heroverd op Team Bowltech. 

NTL Eredivisie
In de Eredivisie was Team Bowltech de laatste weken niet te stoppen, waardoor zij de leiding namen met het ingaan van de play-offs. Tijdens de zevende speeldag in Spijkenisse kende het team echter een mindere dag, waarvan Tilburg Dolphins optimaal profiteerde. Het team van captain Wesley Selier won 4 van de 6 wedstrijden, winstpartijen zijn in de play-offs 3 punten waard. Tel daar de 4 punten bij op voor de total pinfall en het team won deze dag 16 punten. Selier nam zijn team zelf op sleeptouw. Hij kwam alle 6 games in actie en scoorde daarbij 1370 (gem. 228.33)

Net als de voorgaande speeldag was ook Bowl Easy Heerlen op dreef. Zij wonnen 14 punten en klimmen naar de 3e plek. 't Witte Hoes kwam niet verder dan 9 punten en zakte daardoor naar plek 4. Met 7 punten was Team Bowltech de verliezer van de dag, met als gevolg dat Tilburg Dolphins met nog één speeldag te gaan 5 punten voorsprong heeft op Team Bowltech. Een verschil dat in 2 onderlinge duels al teniet kan gedaan worden op de laatste speeldag, die daarmee ongelovelijk spannend belooft te worden!! I.v.m. de EK heren wordt die laatste speeldag niet op 12 juni, maar op 19 juni gespeeld, in Franky's Bowling Nieuwegein. Klik hier voor alle statistieken in de NTL Eredivisie

1e divisies
In de 1e divisie A kan Noordzee Bowling het kampioenschap niet meer ontgaan. In de 1e divisie B is het nog een stuk spannender, al heeft koploper Dollie's Bowling de voorsprong wel uitgebreid, ze zijn er nog niet. In Nieuwegein werden 19 punten behaald, het team van captain Daniel Dol verloor slechts één wedstrijd. Dat gebeurde in de laatste game wel tegen de nummer 2 Tilburg Dolphins 2, waardoor de schade voor het team uit Tilburg beperkt blijft. Dollie's Bowling heeft de leiding met 113 punten, Tilburg Dolphins 2 volgt met 107 punten. Een verschil van 6 punten is pittig, maar niet onmogelijk om in te halen met nog 2 onderlinge duels voor de boeg.

2e en 3e divisies
De 2e divisie A is misschien wel de spannendse die er is: Groenveld Vastgoed heeft met nog één speeldag te gaan 109 punten, gevolgd door Garant Klus én Verfhuis Frank Scheffer op 108 punten. Dat belooft vuurwerk tijdens de laatste speeldag in Bowling Menken te Leiden. Met nog een speeldag in eigen huis voor de boeg lijkt de 2e divisie B beslist in het voordeel van Knijn Team 1. Een voorsprong van 12 punten moet voldoende zijn voor het kampioenschap.

Boxcomplex heeft in de 2e divisie C zelfs een voorsprong van 14 punten opgebouwd in de voorgaande zeven speeldagen. Daarmee lijkt ook in deze klasse de strijd om het kampioenschap beslist. De 2e divisie D kent nog wel veel spanning in de strijd om het kampioenschap: Vippies heeft 105 punten, slechts 4 meer dan Groenestrein Multi Diensten.

BC Hardewijk 2 kan alvast gaan oefenen voor de kampioensfoto. De voorsprong van 20 punten die ze hebben opgebouwd in de 3e divisie A is alleen in theorie nog in te halen. Hetzelfde lijkt het geval voor Ocean's 6, dat in de 3e divisie B een voorsprong van 13 punten heeft op Lazzo Group, maar je weet nooit hoe de laatste speeldag loopt natuurlijk. Rock 'n Bowlers (3e divisie C) en Triple S (3e divisie D) kunnen de campagne ook koud gaan zetten.

Alle beslissingen vallen uiteindelijk op 12 juni in de diverse centra in Nederland. Klik hier voor een volledig overzicht van alle NTL divisies.

Drie perfect games!
Na twee perfect games op 24 oktober was het 8 mei ook weer raak: drie keer zelfs! In de NTL Eredivisie gooide Jeffrey van de Wakker namens Team Bowltech 12 strikes op rij. Hetzelfde deed Menno van den Heuvel (Dollie's Bowling) in Nieuwegein, maar dan in game 3. Met 243 gemiddeld over 6 games was de bondscoach van de Team NL Bowling heren sowieso goed op dreef. In de 2e divisie C schoot Remco Brouwer in game 1 uit de startblokken met een perfect game. Daarmee hielp hij zijn team Bowling Dordrecht aan de eerste punten van de dag.

Kampioenen NTL Oost & Noord-Drenthe
Voor de leagues in Oost & Noord-Drenhte stond 8 mei de laatste speeldag op het programma. We mogen de volgende teams feliciteren met het kampioenschap:
 

Oost:  
Hoofdklasse:    Cor van 't Hoog bestratingen
Klasse 1: Deco Colors Holland
Klasse 2: Team 1-3-5-9 Perfect Strike
   
Noord-Drenthe:  
Hoofdklasse: Veenpoort I
Klasse 1: Veenpoort IV
Klasse 2: Toyota vd Linde Steenwijk II
 

Misschien ook interessant...