Terug op de wedstrijdkalender: Arnhem Open, nieuwe stijl

vrijdag 6 mei 2022

Een nieuw toernooi is dit seizoen nog toegevoegd aan onze wedstrijdkalender: Arnhem Open. Of eigenlijk zijn het drie toernooien die in het Pinksterweekend worden georganiseerd.

Arnhem Open, nieuwe stijl
Het is tijdens het Arnhem Open namelijk mogelijk om aan twee of drie klassen tegelijk deel te nemen, afhankelijk van je leeftijd. Klasse 1 is de open klasse, waarin scratch gespeeld wordt. In klasse 2 wordt handicap gespeeld, met als handicapberekening 70% van 210 (maximaal 60 pins bonus). Tot slot is er nog klasse 3, de 50 plus klasse die ook is toegevoegd aan de 50+ Master Tour van dit seizoen. Hierin wordt ook handicap gespeeld, met als handicap berekening 80% van 220 (maximaal 60 pins bonus).

Iedere deelnemer/ster mag zich inschrijven voor meerdere klassen (meerdere entry’s). Men is daarbij verplicht om vooraf bij inschrijving aan te geven voor welke klasse hij/zij gaat spelen die ingeschreven serie.

In klasse 1 mag iedereen deelnemen. In klasse 2 spelers met een pasgemiddelde van maximaal 210. In klasse 3 spelers die tenminste dit jaar de leeftijd van 50 hebben bereikt en een pasgemiddelde hebben dat niet hoger is dan 220.

Ben je nieuwsgierig geworden en heb je zin gekregen om deel te nemen aan dit toernooi, ga dan naar arnhem-open.nl voor meer informatie en schrijf je in! 

Misschien ook interessant...

Geweldig resultaat voor Nederlanders tijdens ESBC kampioenschappen

Tijdens de ESBC kampioenschappen in Berlijn zijn door meerdere Nederlanders medailles gewonnen, met Ron van den Bogaard als meest succesvolle speler: Hij won goud, zilver en brons.

NK 2022 in mei, juni & juli: Voor alle bowlers!

Van 15 mei t/m 3 juli vinden de Nederlandse kampioenschappen 2022 plaats in Bowling Eindhoven. Alle leden van de NBF kunnen deelnemen aan deze Nederlandse kampioenschappen. De inschrijving opent op maandag 28 maart, om 12.00 uur.

Deze week: 15e STORM Dutch Senior Open 2022

Na twee jaar afwezigheid is het internationale toernooi Dutch Senior Open terug! Van 3 t/m 7 augustus komen in Nieuwegein deelnemers uit heel Europa weer bij elkaar, voor de gezelligheid, maar zeker ook voor de prijzenpot van 12.000 euro.

Regels rondom bowlingbal veranderd, maar nog niet bij iedereen bekend

Vanaf seizoen 2020-2021 zijn de regels rondom de gaten van de bowlingbal veranderd. In de praktijk merken we dat deze nieuwe regels nog niet bij iedereen bekend zijn. Daarom vragen we nu nogmaals aandacht voor de aanpassingen.