TEAMKPN Sportfonds ondersteunt Team NL Bowling heren op weg naar EK

maandag 12 december 2022

De heren van Team NL Bowling krijgen dit seizoen de support van het TEAMKPN Sportfonds, in hun ambitie om opnieuw succes te behalen. Deze zomer won het team een historische Europese titel.

Het TEAMKPN Sportfonds is een organisatie die nationale ploegen unieke prestaties helpt mogelijk te maken. Die unieke prestatie is door de bowlers afgelopen jaar geleverd, nu is het zaak om te laten zien dat Nederland structureel bij de top van Europa hoort.

“Na het behalen van de Europese titel eerder dit jaar, bleek dat hier een jonge ambitieuze groep goed aan de weg aan het timmeren is in een niet altijd op waarde geschatte sport. In de aanvraag kwam goed naar voren dat er een programma wordt neergezet om een vervolg te geven aan de behaalde titel. Het TEAMKPN Sportfonds wil dit graag mogelijk maken”, aldus Ed Bontrop, manager en bestuurslid van het TEAMKPN Sportfonds.

“De financiering van onze topsportprogramma’s komt steeds meer onder druk te staan, wat ook gevolgen heeft voor de eigen bijdrage die spelers moeten betalen. Terwijl je wilt dat spelers zich concentreren op trainen en hun geld besteden aan nieuw materiaal of het spelen van meer internationale toernooien”, aldus Jan Jaap van der Sar, bureaumanager bij de NBF.

Extra inhoud aan de voorbereiding
Van der Sar vervolgt: “Met de support van TEAMKPN Sportfonds kunnen wij extra inhoud geven aan onze voorbereiding. Denk hierbij aan trainingskampen en een dag eerder afreizen naar het EK. In onze sport, waarbij iedere baan verschillend is en details de doorslag geven, kan een dag extra trainen op locatie een groot verschil maken.”

De NBF hoopt daarnaast dat het partnership met het TEAMKPN Sportfonds ook voor positieve effecten zorgt op de lange termijn. Van der Sar: “We hebben momenteel een heel goede, talentvolle herenselectie waarmee we nog jaren vooruit kunnen. De support die we nu krijgen draagt bij aan de waardering die de spelers voelen en de motivatie om het maximaal haalbare uit deze groep te halen. Daarnaast laten we andere organisaties zien dat deze selectie de moeite waard is om mee samen te werken!”

Road to France
De voorbereiding op de Europese kampioenschappen bowlen, die in 2023 worden gespeeld in Wittelsheim, Frankrijk, is van start gegaan met 11 spelers. Tijdens de EK bestaat de Nederlandse selectie uit 6 spelers. Zij komen in actie tijdens het Singles Event, het Doubles Event, het Trio Event en het Team Event, waar de titel verdedigd wordt. De beste 24 heren over al deze events sluiten de EK af met het individuele Masters Event.

Volg het team in voorbereiding op de EK via de social media kanalen van @teamnlbowling.Ontmoeting tussen Ed Bontrop (TEAMKPN Sportfonds) en de Team NL Bowling heren tijdens het eerste trainingskamp in Middelburg op zaterdag 10 december 2022.

Misschien ook interessant...