TEAMKPN Sportfonds blijft ook in 2024 verbonden aan Team NL Bowling

woensdag 24 januari 2024

We zijn verheugd te mogen bekendmaken dat onze Team NL Bowling dames in 2024 ondersteunt worden door het TEAMKPN Sportfonds. Dit betekent dat zij het maximale kunnen halen uit de voorbereiding op de Europese kampioenschappen, die in juni plaatsvinden in Frankrijk.

In 2023 ontvingen de heren van Team NL Bowling ondersteuning vanuit het TEAMKPN Sportfonds. En met succes: Tijdens de Europese kampioenschappen kwam het team thuis met twee gouden en twee bronzen medailles. Daarmee was het doel bereikt: Een passend vervolg geven aan de Europese teamtitel in 2022. Eén van de bronzen medailles werd behaald in het team event.

Met de dames opnieuw naar Frankrijk
De samenwerking tussen het TEAMKPN Sportfonds en de Nederlandse Bowling Federatie is van twee kanten goed bevallen en dat is voor het TEAMKPN Sportfonds reden geweest om de samenwerking met een jaar te verlengen. Eén verschil: In 2024 ontvangen de dames ondersteuning vanuit het fonds.

Ook de dames waren in 2022 succesvol in het team event. Nadat het team de kwalificatie van de EK in Aalborg won, werd het in de halve finale uitgeschakeld door Duitsland, met brons tot gevolg. Een knappe prestatie van het jonge team, dat ook zij graag een vervolg geven. En net als de heren in 2023 gaan ze dat proberen tijdens de EK in het Franse dorp Wittelsheim.
    
Boost in de voorbereiding
“Met de ervaringen in de tas van vorig jaar weten we welke boost de support van het TEAMKPN Sportfonds ons team in de voorbereiding kan bieden”, aldus NBF-bureaumanager Jan Jaap van der Sar. Hij vervolgt: “We krijgen nu de financiële ruimte een trainingsweekend te organiseren en een dag eerder af te reizen naar Frankrijk voor extra training. Daarnaast kunnen we de eigen bijdrage voor de speelsters naar beneden bijstellen. Dat geld kan gestopt worden in nieuwe materialen of het opdoen van extra ervaring tijdens een Europees toptoernooi. Allemaal ontzettend waardevol in onze voorbereiding!”

Fan van de bowlingsport
Het TEAMKPN Sportfonds is een organisatie die nationale ploegen unieke prestaties helpt mogelijk te maken. Ed Bontrop, manager en bestuurslid van het TEAMKPN Sportfonds, was afgelopen jaar al nauw betrokken bij de heren en is fan geworden van de sport. “Ik mocht 2 dagen lang met de Nederlandse ploeg meelopen en kreeg daarmee een inkijk in deze bijzondere sport. Prachtig om het teamproces, de stress, het plezier en de issues van dichtbij mee te maken. Er zijn veel meningen over bowlen, maar wat mij vooral bij blijft is de spanning bij iedere bal die gegooid wordt. Ieder foutje kan fataal zijn in de score! Ook de giga hoeveelheid data die de spelers verwerken tijdens de wedstrijd over de staat van de baan, oliesporen, links en rechtshandige spelers, keuzes van ballen etc. had ik van te voren niet zien aankomen. We zijn als TEAMKPN Sportfonds dan ook blij dat we in 2024 ook een bijdrage kunnen leveren aan het talentvolle damesteam!”

Kijk voor meer informatie over het TEAMKPN Sportfonds op www.teamkpnsportfonds.nl

Road to France 
De voorbereiding op de Europese kampioenschappen bowlen, die worden gehouden van 6 t/m 15 juni, is van start gegaan met 12 speelsters. Tijdens de EK bestaat de Nederlandse selectie uit 6 speelsters. Zij komen in actie tijdens het Singles Event, het Doubles Event, het Trio Event en het Team Event, waar de titel verdedigd wordt. De beste 24 dames over al deze events sluiten de EK af met het individuele Masters Event.
 

 

Misschien ook interessant...