Team NL Bowling update

vrijdag 6 oktober 2023

Team NL Bowling, het team van onze nationale bowlingselecties, bereidt zich voor op diverse Europese kampioenschappen, waarover we je graag bijpraten.

European Championships of Champions
Op korte termijn komt Team NL Bowling voor het eerst sinds de EK heren in juni weer in actie en wel tijdens de ECC 2023 in Berlijn. Tijdens dit EK voor landskampioenen voor Team NL Bowling vertegenwoordigd door twee vaste waarden uit de selecties: Denise Blankenzee en Mark Jacobs. Het tweetal komt vanaf 24 oktober in actie tijdens het Mixed Event en het Singles Event, waarvan de finales op zaterdag 28 oktober worden gespeeld. 
Klik hier voor meer informatie.

WK Senioren 50+
In december staan de WK 50+ op het programma. Dit is na de ECC het volgende event waar Team NL Bowling in actie komt. Hierover volgt snel meer informatie op onze website.

Dames bereiden zich voor op EK in Frankrijk
Voor de zomer startte de damesselectie van Team NL Bowling al aan de voorbereidingen voor de EK 2024, in juni in het Franse Wittelsheim. De selectie die in 2022 nog succesvol was met een bronzen teammedaille, is aangevuld met enkele nieuwe speelsters, waarvan twee doorgeschoven vanuit de jeugd: Rosanne Reedijk en Stefanie Hoefnagels. Klik hier voor een overzicht van de volledige selectie. De begeleidingsstaf is ook voorzien van versterkingen. Na de EK in 2022 is Edwin ten Brink aangebleven als bondscoach. Hij wordt nu bijgestaan door Nicole Sanders en Harry Sanders. Daarmee beschikt de begeleidingsstaf over veel kennis en voldoende ‘event ervaring’ om de dames goed te begeleiden. In het weekend van 14-15 oktober komt de selectie weer bij elkaar voor een teamweekend in en rond Tilburg. 

Ook de jeugd is weer volop bezig ter voorbereiding op de EKJ
In de week voor Pasen staan ieder seizoen de EK Jeugd op de kalender en ook dit seizoen is Team NL Bowling voornemens om met 4 meisjes en 4 jongens deel te nemen. De EKJ worden dit seizoen georganiseerd in Helsinki en de voorbereidingen op de EKJ zijn al in volle gang. Op 9 en 23 september heeft de U18-selectie al gezamenlijke trainingen gehad en 7 en 21 oktober staan de volgende trainingen alweer op het programma. De selectie bestaat op dit moment uit 18 jeugdspelers, die begeleid wordt door bondstrainers Wendy Haak, Bep Klaassen-Van Persie, Anne Breems, Jord van Weeren, Bert Breems en Ben van Spronsen.

Nieuw: Youth World Cup U21
In januari 2024 organiseert de IBF een nieuw event: de Youth World Cup voor spelers tot 21 jaar. Per land mogen 1 jongens en/of 1 meisje aan het event deelnemen. Op dit moment wordt onderzocht of Team NL Bowling 1 jongen kan uitzenden naar het evenement.

Voor de U21-spelers hopen we snel duidelijkheid te krijgen over het wel of niet doorgaan van de reguliere WK Jeugd, in de zomer van 2024, zodat we ook voor dat event met de voorbereidingen kunnen beginnen.

Wil je niets missen m.b.t. de selecties van Team NL Bowling, voor dan @teamnlbowling op Instagram en/of Facebook.


 

Misschien ook interessant...