Team NL Bowling U18 klaar voor EK Jeugd

woensdag 31 augustus 2022

Op donderdag 1 september reist de U18-selectie van Team NL Bowling af naar Wittelsheim in Frankrijk, voor deelname aan de EK Jeugd 2022. Zaterdag 20 augustus vond de laatste groepstraining in Nederland plaats, nu maakt het team zich klaar voor vertrek.

Sinds de bekendmaking van de selectie (klik hier voor meer informatie) is de groep inmiddels twee maanden en nog drie gezamenlijke trainingen verder. Daarmee zit de voorbereiding voor het team er op.

De EK Jeugd worden op zaterdag 3 september officieel geopend, waarna de strijd om de medailles zondag 4 september officieel van start gaat. Op de officiële EYC-website vind je meer informatie over de deelnemende landen en het speelschema. Voor handige links om niets te missen, klik je hier.

Wil je niets missen van het Nederlands team, volg dan @teamnlbowling op Instagram en/of Facebook.

Wij wensen de spelers en coaches veel succes toe en hopen opnieuw op mooie resultaten! 


EYC2022 – European Youth Championships, Wittelsheim, France Logo

Misschien ook interessant...

Bondscoaches Marieke de Jong en Peter van Zijp stoppen na EKJ in september

De Europese jeugdkampioenschappen 2022, komende september in Frankrijk, zijn voorlopig de laatste bij waarbij Marieke de Jong en Peter van Zijp onderdeel uitmaken van de begeleidingsstaf van Team NL Bowling U18.

Team NL Bowling dames winnen brons op EK

Net als in 2018 winnen de dames van Team NL Bowling de bronzen medaille in het Team Event tijdens de Europese kampioenschappen 2022 in Aalborg, Denemarken. Het team plaatste zich als nummer één voor de halve finales, waarin Duitsland helaas te sterk was: 1041-908. 

Michell Stinissen ontvangt Faas Wilkes Sportprijs in Rotterdam

Deze week heeft international Michell Stinissen in zijn woonplaats Rotterdam de Faas Wilkes Sportprijs ontvangen. Stinissen werd hiermee verrast door sportwethouden Faouzi Achbar, tijdens het ABN AMRO Open tennistoernooi, waar hij en enkele teamgenoten van de nationale selectie te gast waren.

NK 2022 in mei, juni & juli: Voor alle bowlers!

Van 15 mei t/m 3 juli vinden de Nederlandse kampioenschappen 2022 plaats in Bowling Eindhoven. Alle leden van de NBF kunnen deelnemen aan deze Nederlandse kampioenschappen. De inschrijving opent op maandag 28 maart, om 12.00 uur.