Team NL Bowling senioren maakt zich klaar voor WK in Colombia

dinsdag 7 november 2023

Van 8 t/m 14 december 2023 worden in Cali, Colombia, de WK Senior (50+) en WK Grand Senior (65+) gespeeld. Team NL Bowling wordt tijdens deze WK vertegenwoordigd door een dames- en een herenteam.

WK Senioren
Sinds enkele jaren worden er WK georganiseerd voor 50+ en 65+ bowlers. Dankzij de inzet van ESBC Nederland werd ons land tijdens de vorige editie al vertegenwoordigd en is Team NL Bowling ook in Colombia weer van de partij. Met twee teams, in de zgn. Senior categorie, die voor 50-plussers.

De selectie van begeleidingsstaf Lia Fievet en Frans Wagemakers ziet er als volgt uit:
Dames: Claribel Muis, Anja Zoomer, Debbie Zwart & Kirsten van der Kooij
Heren: Rob Gorter, Ron van den Bogaard, Ernst Jan Bodemann & Auke Broekhuizen

8 keer kans op eremetaal
De teams komen in actie tijdens drie events: Singles, Doubles & Teams. Tijdens alle events worden 6 games voorronde gespeeld, waarna de Top 4 de medailles gaat verdelen in de finales. Er wordt dit keer geen baker-format gespeeld en ook kennen deze WK geen Masters Event. Wel is er nog eremetaal te winnen tijdens de All-Events, op basis van alle 18 kwalificatiegames die zijn gebowld door alle deelnemers.

De heren waren in Dubai tijdens de laatste WK ontzettend dichtbij een medaille. De inzet is dan ook om in Cali de eerste WK-50+ medaille ooit te winnen voor Nederland. Fievet vertelt: "Een medaille zou een geweldige beloning zijn, voor ons hele team. Het is erg jammer dat deze kampioenschappen op locaties zijn die je niet rechtstreeks met internationale vliegtuigmaatschapijen kunt bereiken. We hebben nu inmiddels 3 of 4 wijzigingen gehad van Bogota naar Cali. Dat vraagt veel van ons!" Ze vervolgt: "Hopelijk lukken we onszelf belonen. Het team is in ieder geval goed voorbereid, mede dankzij de begeleiding van Mark Jacobs en Frans Middag en de medewerking van Bowling Espel en Bowling Menken in Leiden. In Leiden sluiten we a.s. zondag onze gezamenlijke voorbereiding af, met een laatste groepstraining. We gaan ervoor!"

Meer informatie over de WK is te vinden op de website van IBF: https://bowling.sport/2023-ibf-world-seniors-championships/ Tijdens de WK proberen we zo goed mogelijk verslag te doen van alle belevenissen en resultaten, via onze website en de social media kanalen van Team NL Bowling en ESBC Nederland.

Team NL Bowling was afwezig tijdens de WK in Kuwait.
In oktober zijn de WK heren & dames in Kuwait gespeeld, maar daar verscheen Team NL Bowling niet op de banen. “Dat we er niet bij waren is een hard gelag, zeker gezien de geweldige prestaties van onze heren tijdens de afgelopen EK in juni. Uiteindelijk waren er diverse oorzaken waarom we niet in actie kwamen, zoals beschikbaarheid spelers, financiële middelen, maar ook beperkte informatie vanuit de organisatie en onduidelijkheid over het deelnemersveld,” aldus Jan Jaap van der Sar, NBF-bureaumanager. 

Hij vervolgt: “Des te mooier is het dat het ’t team voor Cali wel gelukt is om deelname te organiseren! We kijken er naar uit. En voor de toekomst hopen we, zowel voor onze U21, onze heren & dames en onze senioren, dat er snel betere beslissingen worden genomen door de IBF, waardoor de internationale kalender weer voor meerdere jaren wordt opgesteld, zodat wij ons goed kunnen voorbereiden. Want natuurlijk willen wij ieder WK aanwezig zijn!"


 

Misschien ook interessant...