Team NL Bowling klaar voor WK U21 in Zweden

maandag 20 juni 2022

Dinsdag 21 juni starten de Wereldkampioenschappen voor spelers t/m 21 jaar. In Helsingborg, Zweden, is Team NL Bowling aanwezig met 4 heren en 2 dames. Na de WK afgelopen november, zijn die de tweede kampioenschappen waarbij volgens nieuwe formats gespeeld wordt.

Selectie
Sommige spelers keken al lang uit naar hun eerste kans om deel te nemen aan Wereldkampioenschappen, maar door corona gingen de WK in 2020 niet door. Nu is het eindelijk zover en zijn Beaudine Kriele, Beejée Westerdijk, Brent de Ruiter, Mathijs Beverdam, Vincent Vluggen en Kenneth Ramos klaar voor de start, waarbij bondscoach Jord van Weeren aanwezig is om het team achter de banen bij te staan.

In totaal doen 35 landen mee aan deze WK, een prachtig aantal na een onzekere periode. Het maakt heel nieuwsgierig hoe het niveau van onze talenten zich verhoudt tot de rest van de wereld. In Europa weten we goed waar we staan, maar hoe is het met de toekomstige toppers van de Amerikanen, de Aziaten en de Zuid-Amerikanen? De komende dagen krijgen we daar antwoord op.

Events & formats
De WK worden anders gespeeld dan we de laatste jaren gewend zijn in Europa. Een korte toelichting per event:
- Singles: Na 6 games voorronde, plaatst de Top 16 zich voor de 2e ronde. Hierin wordt in twee poules van 8 Round Robin gespeeld. De nrs. 1 & 2 van iedere poule spelen vervolgens kruisfinales (best-of-3) voor een plek in de finale (best-of-3).
- Doubles: Dit event wordt gespeeld in baker format. Dit betekent dat de spelers van het team om en om een frame gooien. Er worden 10 games voorronde gespeeld, waarna wederom de Top 16 zich plaatst voor de 2e ronde. Het vervolg is gelijk aan het Singles Event.
- Team: In teams van 4 worden ook hier 10 games voorronde gegooid, in bakerformat. Het vervolg is gelijk aan de voorgaande events.
- Mixed: Het Mixed Event is gelijk aan het Team Event, met het verschil dat een team bestaat uit 2 heren en 2 dames.

Voor onze selectie is het gevolg dat Westerdijk & Kriele niet deelnemen aan het Team Event en dat 2 heren niet kunnen deelnemen aan het Mixed Event. Zij komen dan ook niet in actie, want er worden tijdens de WK geen All Events bijgehouden.

Mis niets van de actie
Via de social media kanalen van Team NL Bowling wordt iedere ochtend het programma voor die dag gecommuniceerd. De WK zijn te volgen via live streaming & scoring. Uitgebreidere uitleg over de beschreven events, het oliepatroon en een link naar de resultaten, vind je allemaal op onze WK U21 webpagina.


Misschien ook interessant...