Team NL Bowling heren bereiken EK-finale Team Event

donderdag 9 juni 2022

Tijdens de Europese kampioenschappen heren in Helsinki hebben de heren van Team NL Bowling de finale gehaald van het Team Event. Vrijdagmiddag om 13.00 uur nemen de heren het op tegen Italië, de wereldkampioen van 2018.

Nooit opgeven
Na een goede start op de EK in het Singles Event, verliep het Doubles Event en de eerste dag van het Trios Event niet naar wens voor het team van coaches Ron van den Bogaard en Menno van den Heuvel. Het gevoel was dat er meer inzat, ondanks het feit dat vier van de zes spelers hun debuut maken op het hoogste niveau bij de senioren.

Tijdens de tweede dag van het Trios Event ging het niveau een heel stuk omhoog bij alle spelers en dat gaf vertrouwen voor het Team Event. Tijdens de eerste 3 games op woensdag 8 juni bleek dit vertrouwen geheel terecht. Met een prachtige score van 3226 (gem. 215,1) stond Nederland op een gedeelde derde plaats met Italië en slechts 1 pin achter Denemarken. Op Finland stond geen maat, na dag 1 ging het thuisland aan de leiding met 3354 (gem. 223,6).

Team Event
Tijdens de tweede dag van het Team Event was het dus zaak om de plek in de top 4 te behouden, met Zweden en Frankrijk hijgend in de nek. De eerste twee games werd er wederom een hoog niveau behaald, waardoor Nederland nog altijd op de vierde plek stond, met 50 pins voorsprong op Frankrijk en 58 op Denemarken. Het jonge team wist het hoofd echter koel te houden en 1050 bleek ruim voldoende voor behoud van de vierde plek en dus plaatsing voor de halve finale.

Hierin wachtte meteen het als eerste geplaatste Zweden, tot nu toe goed voor twee gouden medailles dit EK. Een flinke opgave, maar in één game kan alles gebeuren. Het was interessant om te zien of het team opnieuw het niveau kon behalen in deze halve finale, wat ook tijdens de voorrondes was gelukt. En ja, dat bleek te lukken! Met 1033-935 werd Zweden verslagen en daarmee heeft Nederland zich geplaatst voor de finale tegen Italië.

Deze finale wordt vrijdagmiddag om 13.00 uur Nederlandse tijd gespeeld en wordt live uitgezonden op de Finse nationale televisie. Mocht je de Finse TV niet in je pakket hebben, dan biedt YouTube uitkomst. Morgen delen we op onze homepage de directe link naar de uitzending.

Masters Event
Daarmee is de donderdag nog niet klaar, want Jord van Weeren heeft het Masters Event behaald. Met 1 pin over werd hij 24e, wat betekent dat hij donderdagmiddag al mag aantreden tegen de nr. 9: Niko Oksanen uit Finland. In een best-of-3 wordt bepaald wie doorgaat naar de 2e ronde, die ook donderdag nog gespeeld wordt.

Volg @TeamNLBowling op Instagram en Facebook, voor alle directe links en updates of klik hier.
 

Misschien ook interessant...