Team NL Bowling dames kwalificeren zich voor World Games 2022

donderdag 13 januari 2022

De dames van Team NL Bowling hebben zich geplaatst voor de World Games 2022! Dit geweldige multisportevenement wordt deze zomer gehouden in Birmingham, Amerika.

Plaatsing
Door uitstel van de Europese kampioenschappen dames en heren vanaf 2020 i.v.m. Covid-19, heeft de European Bowling Federation (EBF) deze week besloten de EK van 2018 (dames) en 2019 (heren) te gebruiken als kwalificatie voor de World Games 2022. Voor de dames pakt dit goed uit, voor de heren helaas niet.

Vanuit Europa plaatsen vijf landen zich voor de World Games, waar in totaal 16 landen aan deelnemen. Voor kwalificatie wordt gekeken naar de twee beste spelers in de All Events. Op basis van die resultaten tijdens de EK 2018 plaatsen de dames zich namens Europa als derde voor de World Games van dit jaar.

Bowling event
Dit betekent dat Team NL Bowling in juli 2 dames mag uitzenden naar Amerika, waar gestreden wordt in een Singles en Doubles Event. Bij de laatste editie, in 2017, deed Nederland mee bij de heren met Johnny Spil en Jeffrey van de Wakker. In een poule met Finland, Colombia en Hong Kong werd Nederland 3e, wat niet genoeg was voor plaatsing voor de tweede ronde.

Aan het Singles Event hielden we een nare smaak over, waar Van de Wakker slechts één plek te kort kwam om zich te plaatsen voor de tweede ronde.

In 2022 is het dus aan de dames om zich te meten met de top van de wereld. Welke 2 dames Nederland in juli gaan vertegenwoordigen, wordt later dit jaar bekend gemaakt door de topsportstaf van het Nederlands team.

World Games
The World Games zijn het grootste multisportevenement ter wereld na de Olympische Spelen. Op The World Games vind je sporten en disciplines van sporten die je niet op de Olympische Spelen tegenkomt. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) ziet The World Games echter als een podium voor sporten en disciplines om te tonen of zij Olympischwaardig zijn. The World Games worden georganiseerd door de International World Games Association (IWGA), tevens erkend door het IOC. The World Games worden iedere vier jaar gehouden, één jaar na de Olympische Spelen.

In voorbereiding op de World Games bundelen wij onze krachten met The World Games NL, de volledige Nederlandse delegatie die deelneemt aan het event. Benieuwd naar de overige sporten waarmee Nederland zich heeft gekwalificeerd? Neem dan eens een kijkje op theworldgamesnl.nl

Misschien ook interessant...