Team NL Bowling dames klaar voor de EK

maandag 8 augustus 2022

Dinsdag 9 augustus verzamelt de selectie voor de EK dames zich in Aalborg voor de Europese kampioenschappen. Na ruim 3 jaar van voorbereiding kan het toernooi eindelijk doorgang vinden voor de dames van Team NL Bowling.

Bumpy ride
De 'Road to Aalborg', zoals het programma in voorbereiding op de EK heet, was er één met flink wat drempels. Het toernooi zou tenslotte al in 2020 plaatsvinden, wat door Covid-19 niet mogelijk was. De diverse verplaatsingen hadden ook z'n weerslag op de selectie en coachstaf. Tot een week geleden beleefde het team een bumpy ride op weg naar Aalborg. Maar het team is er nu absoluut klaar voor om de eer van ons land te vertegenwoordigen tegen de Europese top.

Selectie
Afgelopen zaterdag kwam de selectie nog één keer bij elkaar voor een gezamenlijke training. In Middelburg werden de puntjes op de i gezet, voordat het team a.s. dinsdag verzamelt in Aalborg, waar de kampioenschappen vrijdag van start gaan. Team NL Bowling speelt tijdens de EK zoals gebruikelijk het Singles Event, het Doubles Event, het Trios Event en het Team Event. Daarnaast proberen de speelsters via de All Events natuurlijk een plek te bemachtigen in de Masters, waarin de beste 24 speelsters van de EK het nog één keer tegen elkaar opnemen op de afsluitende dag, zaterdag 20 augustus.

Het team bestaat uit Samantha Greiner, Beaudine Kriele, Beejée Westerdijk, Lindsey Paling, Femke Postma en Denise Blankenzee. Voor Postma wordt dit haar debuut in het Nederlands team, zoals het voor Kriele, Westerdijk en Paling hun debuut wordt tijdens de EK dames. Alleen Greiner en Blankenzee waren er in 2018 ook bij, toen de dames brons wonnen in het team event.

De zomer kwam een aantal dames al in actie voor het Nederlands team: Zo speelden Greiner & Blankenzee de World Games en kwamen Kriele & Westerdijk voor Nederland uit tijdens de WK U21. Het waren toernooien waar de speelsters veel geleerd hebben, wat hopelijk van pas komt in Aalborg.

Coaching
Het grootste deel van de voorbereiding stond het team onder leiding van bondscoach Mariska van den Bos. Helaas kan Van den Bos door persoonlijke omstandigheden niet mee naar Aalborg om het team te ondersteunen. Als vervanging gaat Edwin ten Brink mee. Ten Brink is een trainer/coach met veel ervaring, die zich o.a. al jaren inzet voor de talentontwikkeling binnen de NBF. Nu gaat hij zijn debuut maken als coach bij de dames. NBF-collega Jan Jaap van der Sar reist ook mee naar Aalborg om het team te ondersteunen. 

Je hoeft niets te missen
Voorafgaand aan kampioenschappen is het altijd afwachten hoe de praktijk uitpakt, maar de aankondigen voor live streaming & scoring zijn gemaakt. Je hoeft dus niets te missen van de actie in Aalborg. Op onze EWC-webpagina vind je alle handige links.

Volg Team NL Bowling op Instagram & Facebook voor actiebeelden, behind-the-scenes en updates tijdens het toernooi.

We wensen de Team NL Bowling dames veel succes toe in Aalborg en hopen natuurlijk op mooie resultaten! De EK-selectie, met v.l.n.r.: Samantha Greiner, Beejée Westerdijk, Beaudine Kriele, Femke Postma, Denise Blankenzee & Lindsey Paling.

Misschien ook interessant...