Team NL Bowling beleeft waanzinnige dag op WK U21

zondag 26 juni 2022

"Ja, het was wel een achtbaan vandaag", aldus coach Jord van Weeren. Een begrijpelijke reactie nadat Mathijs Beverdam & Vincent Vluggen tijdens de WK U21 in Zweden de halve finales van de Doubles nèt misgelopen zijn en het team zich een paar uur later als tweede heeft geplaatst voor de volgende ronde! 

Doubles Event
Zaterdag wisten Mathijs Beverdam & Vincent Vluggen zich als tiende te kwalificeren voor de Matchplay Round van het Doubles Event. Hierin werden twee groepen van 8 geformeerd, die het in een round robin tegen elkaar opnemen. Per wedstrijd zijn er 3 punten te verdienen bij winst en 1 bij een gelijkspel. 

Vanmiddag om 12.30 uur ging de Matchplay Round van start en de eerste 5 wedstrijden werden allemaal gewonnen. Met geweldige scores werden achteraanvolgens Australië, Puerto Rico, Canada, Zweden 1 en Finland verslagen. Op dat moment stond het team bovenaan, samen met Zweden 2 en 3 punten voor de Filippijnen. Dat land was de volgende tegenstander en bij winst zouden Vluggen & Beverdam zeker zijn van een plek in de halve finale. Gewonnen werd er echter niet, waardoor de Filippijnen langzij kwamen en Zweden 2 nog eens 3 punten uitliep. En juist dát team wachtte in de laatste wedstrijd. Een wedstrijd die gewonnen moest worden en dat lukte ook. Maar omdat de Filippijnen ook wonnen, eindigden alle drie de teams op 18 punten. 

Omdat er maar plek voor 2 uit deze groep is in de halve finales, moest er een beslissende game gegooid worden. Vluggen & Beverdam gooiden knap 235, maar het was onvoldoende om de Filippijnen (246) en Zweden 2 (256) te verslaan. Zo hadden de debutanten dus een geweldige prestatie geleverd, maar staan ze toch met lege handen. Beverdam: "Om zo te eindigen, dat is helaas. We zijn natuurlijk wel heel trots op onszelf, dat we zover zijn gekomen tijdens ons debuut in Team NL Bowling."

Team Event
Een paar uur later stond alweer de kwalificatie voor het Team Event bij de heren op het programma. Tegen 18.00 uur sloten Kenneth Ramos en Brent de Ruiter aan om nog eens 10 games bakerformat te gooien, met opnieuw de Top 16 als inzet.

Halverwege stond het team er goed voor, maar na een 152 game moest het team toch bij de les blijven om niet alles weg te geven. Dat gebeurde niet, integendeel. Er ging nog een schepje bovenop met 228, 226, 268 en 243. Dit bracht het totaal op 2219 en nadat alle kruitdampen waren opgelost bleek dat goed voor een tweede plek! Opnieuw is het dus gelukt om de volgende ronde te bereiken. Klik hier voor de volledige uitslag.

Die staat maandag om 12.30 uur op het programma, waarbij het team van coach Van Weeren het mag opnemen tegen Amerika, Noorwegen, Maleisië, Singapore, Tsjechië, Nieuw Zeeland & Finland.

Ga voor alle handige links om niets te hoeven missen naar bowling.sport en volg @teamnlbowling op instagram & facebook voor update uit Zweden.


Misschien ook interessant...

Video: Clinic voor jeugd in het kader van NK in Eindhoven

Van 15 mei t/m 3 juli organiseren we de NK 2022 in Eindhoven. Dat evenement grijpen we aan om de bowlingsport én de Eindhovense Bowling Verening (EBV) onder de aandacht te brengen van de Eindhovenaren. Dinsdag 31 mei organiseerden we daarom een clinic.

Nederlandse kampioenen D-bowlen bekend

Zaterdag 4 juni werden de Nederlandse kampioenschappen D-bowlen 2022 gespeeld in Eindhoven. Het was voor het eerst dat deze kampioenschappen onder de vlag van de NBF werden georganiseerd.

Paling en Fens nieuwe Elite kampioenen

De Nederlandse kampioenschappen 2022 zijn zondag 3 juli afgesloten met de Elite klassen. Lindsey Paling en Youri Fens wonnen de NK Singles, het goud bij de Doubles ging naar de duo's Paling/Samantha Greiner en Mike Bergmann/Brent de Ruiter.

NK 2022 van start gegaan met G-bowlers

Zondag 15 mei zijn in Bowling Eindhoven de Nederlandse kampioenschappen 2022 van start gegaan. De leden met een verstandelijke beperking hadden de eer om als eerste in actie te komen, waarbij direct finales gespeeld zijn.