Team Bowltech kampioen NTL Eredivisie

maandag 8 mei 2023

Zondag 7 mei stond de laatste speeldag van het Nationale Trio Leagues seizoen op het programma. In Sittard werd de Eredivisie beslist, waarbij Team Bowltech er met de nationale titel vandoor ging! Ook alle andere leagues werden zondag beslist.

Eredivisie
Met een voorsprong van 7 punten begon Team Bowltech aan de laatste van zeven speeldagen. Die voorsprong hadden zij op nummer twee Bowling Nieuwegein en laat dat nou net de eerste tegenstander zijn tijdens de speeldag in Sittard. Bowling Nieuwegein schoot daarbij uit de startblokken. Het team van captain Mark Jacobs won 737-562, waarmee het gat nog slechts 4 punten was, met sowieso nog één onderling duel voor de boeg.

In wedstrijd 2 kreeg Team Bowltech, dat alle zeven games speelde met Gery Verbruggen, Jeffrey van de Wakker en Youri Fens, opnieuw een nederlaag te verwerken. Dit keer was het titelverdediger Valcke Bowling/Tilburg Dolphins die een nipte overwinning boekte met 767-740. Omdat Bowling Nieuwegein de wedstrijd won van 't Witte Hoes was de spanning in de Eredivisie volledig terug.

Het team van captain Johnny Spil, in het verleden al vaak landskampioen geweest, liet zich niet van de wijs brengen. Niet door de geslonken voorsprong, ook niet door de String Technology waarvan in Stardust Bowling gebruik wordt gemaakt tegenwoordig en wat toch wat extra spanning met zich meebracht voorafgaand aan de laatste speeldag. Team Bowltech won alle vier de volgende wedstrijden en wist daarmee uiteindelijk alsnog overtuigend de landstitel voor zich op te eisen. Met 134 punten bleef de nieuwe kampioen Bowling Nieuwegein 9 punten voor. Valcke Bowling/Tilburg Dolphins eindigde op de derde plek met 120 punten, 't Witte Hoes werd vierde met 76 punten. De degradatiepoule werd gewonnen door Bowl Easy Heerlen, voor Bowling Arnhem, Breddels Architecten en Dollie's Bowling. Breddels Architecten stond het gehele seizoen onderaan, maar wist op de laatste speeldag Dollie's Bowling op één punt te passeren. Voor het eindresultaat maakte het geen verschil meer, beide promovendi zijn na één seizoen weer gedegradeerd. Klik hier voor de volledige eindstand en alle statistieken in de Eredivisie.

1e Divisies
Knijn Team 1 is kampioen geworden in de 1e Divisie A en heeft daarmee promotie naar de Eredivisie afgedwongen. Het lukte ter nauwernood, want A&V Bouw Zoetermeer kwam nog tot op een punt tijdens de laatste speeldag. Toch ging het team van captain Ron van den Bogaard er met de titel vandoor. 

Hetzelfde geldt voor Woonboulevard Cornelisland, zij zijn de kampioen van de 1e Divisie B en dwongen daarmee promotie af naar de Eredivisie. Het team van BV Rotterdam IJsselmonde behield uiteindelijk een voorsprong van 3 punten op Tilburg Dolphins 2.

2e Divisies
De teams in de 2e Divisie A beleefden een zeer zuur slot van het seizoen. Door een kapotte oliemachine kon de wedstrijd niet gespeeld worden. Na overleg met alle teams, de wedstrijdleiding en het bondsbureau is vervolgens besloten geen gebruik te maken van de NTL inhaaldag, maar de stand na 6 speeldagen als eindstand in de boeken te schrijven. De sportieve strijd was in deze divisie tenslotte al gestreden: KBK Bouwgroep had een overtuigende voorsprong van 28 pins opgebouwd op de naaste belager, een overtuigend kampioenschap dus.

In de 2e Divisie B ging het kampioenschap naar Hego Gewoon Schoon/Maaspoort. Zij gaven de opgebouwde voorsprong op de laatste speeldag niet meer uit handen. Iets wat Ocean's 6 in de 2e Divisie C wel gebeurde. Het team dat de vorige speeldag nog brutaal de leiding had genomen, kwam er op de laatste speeldag niet uit. Groenveld Vastgoed maaktte de achterstand van 7 punten ruimschoots goed en won het kampioenschap uiteindelijk met 2 punten. In de 2e Divisie D was er geen sprake meer van spanning op de laatste speeldag: Franky's UFC 2.0 was ook deze speeldag de beste en werd daarmee overtuigend kampioen.

3e Divisies
De titel in de 3e Divisie A ging overtuigend naar Grandcafé Hofplein Leiderdorp. In de 3e Divisie B verzilverde Lazzo Group een prachtig seizoen met de dagzege en de titel. In de 3e Divisie C ging Oosterberg overtuigend met de titel aan de haal.

En zo zijn alle kampioenen van seizoen 2022-2023 bekend, ook in de regio's. Klik hier voor een overzicht van de eindstanden van alle Nationale Trio Leagues.

Wij feliciteren alle kampioenen met de behaalde titels! Hopelijk is het goed gevierd én komen jullie volgend seizoen terug om de titel verdedigen of het op een niveautje hoger te proberen. Inschrijven voor het nieuwe seizoen is al mogelijk, alle informatie vind je hier. Ook als je dit seizoen geen NTL speelde, kun je volgend seizoen natuurlijk inschrijven met een team. 

Tot slot willen we alle wedstrijdleiders bedanken voor hun inzet, zonder hen geen Nationale Trio Leagues. Hetzelfde geldt natuurlijk voor alle bowlingcentra waar we de wedstrijden hebben georganiseerd. We rekenen erop ook in het volgende seizoen weer welkom te zijn! Landskampioen Team Bowltech, met v.l.n.r.: Jeffrey van de Wakker, Johnny Spil, Youri Fens, Milan Scheffer en Gery Verbruggen. (Klik voor vergroting, ©Stardust All American Bowling & Party Lounge)

Misschien ook interessant...