Team Bowltech doet goede zaken in strijd om landskampioenschap

woensdag 19 april 2023

Zondag 16 april werd in de Nationale Trio Leagues de eerste play-off ronde gespeeld. Daarnaast zitten de NTL in de regio's erop en zijn de kampioenen bekend.

Eredivisie
In de strijd om het landskampioenschap heeft Team Bowltech goede zaken gedaan. Het liep 3 punten uit om naaste belager Bowling Nieuwegein en heeft met nog één speelronde te gaan een voorsprong van 7 punten. Nummer 3 Valcke Bowling/Tilburg Dolphins lijkt definitief afgehaakt in de titelstrijd, met een achterstand van 16 punten. Bekijk de volledige stand van zaken hier.

1e Divisies
In 1e Divisie A is Knijn team 1 de favoriet voor de titel, ondanks dat er deze speelronde 19 punten naar Bos Incasso/ABC Assen gingen. Knijn team 1 wist alsnog 2 punten uit te lopen op achtervolger A&V Bouw Westerpark, waarmee de voorsprong is uitgebreid naar 12 punten. 

Een stuk spannender is het nog in 1e Divisie B, waar Tilburg Dolphins 2 zich vanuit kansloze positie heeft teruggevochten in de titelstrijd. Met de maximale 22 punten deze speelronde, klimmen zij van de derde naar de tweede plek en verkleinen zij de achterstand op koploper Woonboulevard Cornelisland tot 7 punten. Het zou een bizarre ontknoping betekenen als Tilburg Dolphins 2 ook dat gat nog weet te dichten.

2e Divisies
In de 2e Divisie A is KBK Bouwgroep niet meer te achterhalen en kunnen zij dus alle energie steken in de organisatie van een mooi kampioensfeest na afloop van de laatste speeldag op 7 mei. In de 2e Divisie B ligt de top 4 een stuk dichter bij elkaar, waarbij Hego Gewoon Schoon/Maaspoort nog wel de beste papieren heeft, met een voorsprong van 5 punten op Highway to Hell.

In de 2e Divisie C heeft Ocean's 6 de macht gegrepen. Zij zijn vanaf de derde plek gestegen naar de eerste plek en staan nu op poll position voor het kampioenschap. De voorsprong op Groenveld Vastgoed is 7 punten. In de 2e Divisie D lijkt de definitieve tik al uitgedeeld door Franky's UFC 2.0. Het verschil in de top 3 was slechts 3 punten, maar dat is door de perfecte speelronde voor het team uit Nieuwegein opgelopen naar een voorsprong van 14 punten op nr. 2 Vippies.

3e Divisies
In de 3e Divisie A heeft nummer vier Senior Stars de sportieve plicht gedaan, getuige de dagzege. Koploper Grandcafé Hofplein Leiderdorp is er echter toch in geslaagd de voorsprong op Knijn 2 te vergroten naar 9 punten. In de 3e Divisie B moet het gek lopen wil Lazzo Group de titel nog mislopen. De voorsprong bedraagt 17 punten op Decohome van den Engel, dat door de dagzege klimt van de vierde naar de tweede plek. Ondanks dat in de 3e Divisie C de dagzege naar Kingpin ging, kan de titel Oosterberg eigenlijk niet meer ontgaan. Zij hebben een voorsprong van 18 punten behaald.

Voor een overzicht van alle volledige standenlijsten en statistieken met nog één speeldag te gaan, klik hier.

Kampioenen in de regio's
In regio Oost zit het NTL seizoen erop voor twee van de drie leagues. We mogen NBV feliciteren met het kampioenschap in de Hoofdklasse en De Stringers met het kampioenschap in de 2e klasse. Alleen de 1e klasse moet nog beslist worden, waarbij twee teams met evenveel punten aan de leiding gaan. Dat belooft vuurwerk voor de laatste speeldag op 7 mei.

Seizoen 2023-2024
Deze week ontvangen alle teams en verenigingen informatie m.b.t. seizoen 2023-2024, waarin de Nationale Trio Leagues terugkomen! Alle informatie wordt ook verzameld op de NTL-webpagina. We hopen natuurlijk dat alle teams volgend seizoen wederom de sportieve strijd aangaan en dat we ook weer nieuwe teams mogen verwelkomen.
 

Misschien ook interessant...