Sportwereld doet nieuwe oproep aan het kabinet

donderdag 29 april 2021

Donderdag 29 april heeft de NBF samen met NOC*NSF en alle collega sportbonden een nieuwe oproep gedaan om meer (binnen)sport mogelijk te maken.

Donderdag 29 april heeft de NBF samen met NOC*NSF en alle collega sportbonden een nieuwe oproep gedaan om meer (binnen)sport mogelijk te maken. We realiseren ons terdege dat de besmettingscijfers nog hoog zijn, maar sport is juist de oplossing voor de extra gezondheidsproblemen die ontstaan.

“Een gezonde en actieve leefstijl is een groot wapen in de strijd tegen corona. We vallen in herhaling, maar het kwartje lijkt maar niet te vallen bij het kabinet en de veiligheidsregio's. Sport en bewegen wordt door hen niet als oplossing gezien maar als probleem. Terwijl bijna elke patiënt die aan corona lijdt een verminderde weerstand heeft”, aldus Algemeen Directeur van NOC*NSF Gerard Dielessen.

In het persbericht van NOC*NSF lees je de cijfers die er niet om liegen.

Middels deze animatie vraagt de NBF op haar social media kanalen aandacht voor de oproep.

Misschien ook interessant...

Team NL Bowling dames kwalificeren zich voor World Games 2022

De dames van Team NL Bowling hebben zich geplaatst voor de World Games 2022! Dit geweldige multisportevenement wordt deze zomer gehouden in Birmingham, Amerika.

De genomineerden voor Speler van het Jaar zijn bekend

We zijn deze week toe aan een nieuwe categorie bij de NBF Awards: De Speler van het Jaar. Ondanks dat het seizoen vroegtijdig is afgebroken zijn het afgelopen jaar weer veel knappe prestaties geleverd, toernooien gewonnen, grote progressie geboekt en internationale medailles veroverd.


Update NBF evenementen

We zijn inmiddels alweer enkele maanden verder sinds we een laatste update deelden met diverse deadlines waarop een besluit genomen moest worden over het al dan niet doorgaan van NBF Evenementen. Hoogste tijd voor een update.

Terug op de wedstrijdkalender: Arnhem Open, nieuwe stijl

Een nieuw toernooi is dit seizoen nog toegevoegd aan onze wedstrijdkalender: Arnhem Open. Of eigenlijk zijn het drie toernooien die in het Pinksterweekend worden georganiseerd.