Spanning neemt toe in de Nationale Trio Leagues

maandag 15 januari 2024

Na de vierde speeldag in de Nationale Trio Leagues (NTL) begint de spanning langzaam toe te nemen. Nog twee speeldagen te gaan tot de play-offs, waarin de top 4 van iedere league om het kampioenschap gaat strijden.

Eredivisie
In de Eredivisie heeft Bowling Nieuwegein de koppositie verstevigd. Met 30 punten wist het team van captain Mark Jacobs, die zelf die zondag finale speelde in Finland, flink te scoren! Nummer twee ValckeBowling/Tilburg Dolphins wist de schade nog wel redelijk te beperken, door 24,5 punten te behalen. Team Bowltech maakte een sprongetje van plek vijf naar plek drie, waardoor Bowl Easy / Bowling Emmen uit de top 4 wegzakte. Het zal de komende twee dagen spannende blijven tot het eind om welke 4 teams tijdens de play-offs mogen gaan strijden om het landskampioenschap.

1e Divisies
In de 1e Divisie A is het ongemeen spannend. Tijdens deze speeldag is de top 5 volledig op z'n kop gezet. Hallo, ICT klimt door de dagzege met 27 punten van de vierde naar de eerste plek. Bos Incasso / ABC Assen won 26 punten en klimt zo van de vijfde naar de derde plek. Kloploper Garage33/Stadsherbergen/Ducdalf kende geen goede dag met 19 punten en zakt daardoor naar de tweede plek. Franky's UFC 2.0 en Breddels Architecten staan nu op plek 4 en 5. Het verschil tussen de koploper en plek 5 is slechts 6,5 punt.

In de 1e Divisie B heeft Chicken Dinner een mooie slag geslagen. Het team staat laatste, maar door de dagzege en 25 punten is het gat met de teams erboven een stukje kleiner geworden. Toch een fijne start van 2024, met perspectief op een betere uitgangspositie in de play-offs. Koploper RA Rijschool Aloys had juist een veel mindere dag, met 13 punten, maar toch blijft het team bovenaan staan. Al zag het Tilburg Dolphins 2 en Hego Gewoon Schoon / Maaspoort wel dichterbij komen.

2e Divisies
In de 2e Divisie A werd de dagzege gedeeld door Team Carriere en Dekker Zoetermeer. Beide teams behaalden 24 punten. Koploper P-H Medemblik behaalde 20 punten en blijft daarmee aan de leiding gaan. Hetzelfde geldt voor Wout Installatietechniek in de 2e Divisie B. Het team heeft de leiding in de league weten te behouden, ondanks een wat mindere dag met 14 punten. Ook in deze league twee teams die er met de dagzege vandoor gingen: Ocean's 6 en R. van den Brinkbouw.

Ook in 2e Divisie C wist de koploper niet direct te overtuigen, maar wel de koppositie te behouden. Team Westland behaalde 17 punten en wist de voorsprong op de naaste belager Glas- en Gevelreiniging Snijders zelfs met 5 punten uit te breiden. Gebr. van der Putten deed goede zaken met 24 punten en klom van plek 7 naar plek 5. In de 2e Divisie D is de koploper wel de leiding kwijt: Boxcomplex zag nummer 4 Total Print BV een gat van maar liefst 10,5 punten goed maken. Total Print BV gaat nu aan de leiding met een half punt voorsprong.

3e Divisies
In de 3e Divisie A verkleinde TaxiBusAmsterdam de achterstand op koploper Knijn 2 tot 1 punt. In de 3e Divisie B gaat The Young Ones na 3 speeldagen ruim aan de leiding met 81 punten. Almost Perfect volgt op gepaste afstand met 62 punten. In de 3e Divisie C deed vooral BV Nijmegen goede zaken. Met de dagzege klom het van de vijfde naar de derde plek. Bowling 's-Heerenberg gaat nog altijd aan de leiding.

In de 3e Divisie D heeft Kingpin de koppositie (even) uit handen moeten geven. Bowling De Krimpenhof en De Petoeters pakten beiden 27 punten, waardoor Bowling De Krimpenhof nu met 1 punten aan de leiding gaat. Kinpin zakte naar plek 3. In de 3e Divisie E gaat KUK Economics Consulting Ltd nog altijd aan de leiding, al zag het LesGo Verkeersscholen dichterbij komen tot op 3,5 punt.

Een overzicht van alle leagues, ook die in Noord-Drenthe en Oost, vind je hier. De volgende speeldag staat gepland op zondag 4 februari.


 

Misschien ook interessant...