Spannende Stedentontmoeting Jeugd 2022 in Volendam

vrijdag 22 april 2022

Zaterdag werd in Volendam de Stedenontmoeting Jeugd 2022 gespeeld. In drie leeftijdscategorieën namen teams het namens de verenigingen tegen elkaar op voor de nationale titel. En het werd een spannende strijd! 

Spannende finales
De teams speelden allemaal 8 games bakerformat. Dit betekent dat iedere speler van het 4-koppige team steeds één frame gooit, om en om, tot de 10 frames gespeeld zijn. Je zet dus echt als team de scores op het bord, waarbij er ook goed nagedacht kan worden wie je het 9e en 10e frame laat gooien.

De teams speelden eerst 8 games voorronde, om de plaatsing voor de stepladderfinales te bepalen. Bij de pupillen plaatsten BV Den Bosch zich direct voor de finale. BV Veendam speelde tegen de Strike Fighters van BV Leusden om die andere plek. Het team uit Leusden wist na 2 games met 223-206 te winnen. De finale werd er één van ongekende spanning! Na game 1 nam het team van Den Bosch de leiding (100-93), maar in game 2 kwam het team uit Leusden goed terug. Op 1 pin na! Want de titel ging met 181-180 naar de pupillen van BV Den Bosch!

Ook bij de aspiranten plaatste BV Den Bosch zich als eerste voor de finale. De strijd om de andere plek ging tussen BV Tilburg en BV Veendam. De twee teams maakten er een mooie strijd van, met BV Tilburg als winnaar. Het werd 268-255. Een Brabants onderonsje dus in de finale. Het verschil na de eerste game was minimaal, waarbij BV Tilburg een voorsprong van 2 punten nam (139-137). Een voorsprong die BV Den Bosch in de tweede game wist weg te spelen, met exact 2 pins. Over spanning gesproken: een roll-off moest bij de aspiranten beslissing brengen over wie de winst mee terug naar Brabant zou nemen. En dat werd BV Tilburg!

Bij de oudste jeugd, de junioren, wist BV Haarlem zich met 180,13 gemiddeld als eerste te plaatsen voor de finale. BV Veendam en BV Den Bosch waren wederom van de partij in de top 3 en moesten strijden om de andere finaleplek. De junioren van BV Veendam kwamen als winnaar uit die strijd: 394-314. Zou het 't team uit Veendam dit keer dan wel lukken om de wist te pakken? Na de 1e game werd er alvast een goede stap gezet, door 187 te gooien tegen een 147 game van BV Haarlem. In de tweede game werd de voorsprong nog iets uitgebreid en zo kwam BV Veendam overtuigend als winnaar uit de bus bij de junioren: 349-306.

Onze felicitaties voor alle winnaars! We kijken terug op een geslaagd evenement, waarbij we hopen volgend seizoen meer jeugdteams te mogen verwelkomen.

Alle volledige uitslagen vind je hier. Klik op onderstaande foto's (© Erik Meegdes) voor vergroting.Podium pupillen


Podium Aspiranten


Podium junioren


De prijzen werden uitgereikd door NBF-bestuurslid Richard Addae en wedstrijdleider Bea Cramer

 

Misschien ook interessant...