Spannende ontknoping bij de NK D-bowlen

maandag 13 mei 2024

Na een spannende stepladder zijn de kampioenen bij de NK D-Bowlen gekroond in Warmond! Robin van Vliet, Alex Demkes, Denise Tol en Marijke Eppings zijn de nieuwe kampioenen.

Heren A/B/C
In de hoogste klasse bij de heren leek de strijd voor de stepladder plekken vroegtijdig gestreden. Na 8 van de 10 games (6 singles en 4 doubles) leek de cut binnen voor Frank Braan, maar hij eindigde met 159 en 184, terwijl nummer 4 Joost Duivenvoorden 215 en 267 gooide en 5 Robbert Gommans games neerzette van 214 en 243. Joost ging er met 5 pins nog overgeen ,maar Robbert kwam uiteindelijk 22 pins tekort.

De stepladder
In de stepladder sloeg Frank op het juiste moment terug. Door een sterke game wist hij Joost Duivenvoorden te verslaan. Vervolgens wachtte in de tweede wedstrijd Jan de Boer, die samen met nummer 1 Robin van Vliet het toernooi domineerde. Jan was duidelijk de betere en wist Frank met 30 pins verschil te verslaan. In de finale leken de zenuwen toch parte te spelen. Beide heren haalde niet het niveau wat ze de rest van het toernooi lieten zien, maar dat leverde wel een ongekend spannende finale op. Uiteindelijk wist Robin deze met 1 pin verschil te winnen. Dat zijn de wedstrijden die het bowlen zo mooi maken.

Wedstrijd 1: #4 Frank Braan verslaat #3 Joost Duivenvoorden 222-192
Wedstrijd 2: #2 Jan de Boer verslaat #4 Frank Braan 233-203
Wedstrijd 3: #1 Robin van Vliet verslaat #2 Jan de Boer 193-192

Heren D
Ook bij de Heren D was de race naar de stepladder erg spannend. De bovenste drie plekken waren snel beslecht, maar de strijd om plek 4 was tot het laatst spannend. Uiteindelijk trok Eelco den Hooglander aan het langste eind met 9 pins voorsprong op Wim Faber.

Stepladder
In de stepladder leek de pijp leeg bij Eelco. Het lukte de eerste stepladder game niet waardoor de prima spelende Paul Bax er met de winst vandoor ging. Ook in de tweede wedstrijd leek het alsof Paul de tegenstander angst inboezemde, want opnieuw lukte het niet bij zijn tegenstander en dus stond Paul in de finale tegen Alex Demkes, die het NK tot nu toe domineerde. Die dominantie liet Alex ook in de finale zien met een prachtige 204 game. Daar kon Paul niet tegenop en dus was het zilver voor hem. Ook in de D klasse wint uiteindelijk de #1 na de 10 games.

Wedstrijd 1: #3 Paul Bax verslaat #4 Eelco den Hooglander 156-114
Wedstrijd 2: #3 Paul Bax verslaat #2 Frank van Hoof 167-112
Wedstrijd 3: #1 Alex Demkes verslaat #3 Paul Bax 204-137

Dames B/C
In de hoogste damesklasse was de strijd om de stepladder plekken niet heel spannend, maar dat kwam vooral omdat er maar 4 dames meededen. Desondanks was het wel spannend voor de #2 voor de stepladder. Uiteindelijk eindigde drie bowlers vlak bij elkaar. Anja Zommer stak er met kop en schouders bovenuit na 10 games.

Stand na 10 games
1. Anja Zoomer - 1821
2. Denise Tol - 1747
3. Lilsa Moity Lilukka - 1739
4. Anette Kieboom - 1710

Stepladder
In de stepladder liet Anette er geen gras over groeien en schoot uit de startblokken met een 205. In de tweede wedstrijd bleek Denise Tol echter een maatje te groot. Zij gooide een nette 204. In de finale wist Denise als eerste een #1 te verslaan. In een bloedstollende finale wist ze Anja nipt te verslaan.

Wedstrijd 1: #4 Anette Kieboom verslaat #3 Lilsa Moity-Lilukka 205-168
Wedstrijd 2: #2 Denise Tol  verslaat #4 Anette Kieboom 204-167
Wedstrijd 3: #2 Denise Tol verslaat #1 Anja Zoomer 171-166

Dames D
In de Dames D klasse was het een spannende strijd. Dat is het mooie aan stepladders. De strijd om de laatste plek is bijna altijd spannend. Karin Zwanenburg-de Heus leek na een 200+ game in de 9e game hard op weg naar de stepladder, maar door een 107 in de laatste en een 168 van Ria Duivenvoorden schoot Ria er nog net voorbij.