Selectienieuws vanuit Team NL Bowling

donderdag 28 april 2022

In korte tijd zijn de definitieve selecties bepaald voor zowel de EK heren, de EK dames als de WK U21. Team NL Bowling wacht een drukke evenementenzomer, maar is er meer dan klaar voor!

EK Heren
De EMC 2022 worden van 1 t/m 10 juni gespeeld in Helsinki, Finland. Bondscoaches Ron van den Bogaard en Menno van den Heuvel beschikten al over een selectie van 6 man, maar omdat Mark Jacobs na een nieuwe verplaatsing van het evenement niet meer beschikbaar was, moest het tweetal op zoek naar een nieuwe speler. Daar kwamen drie heren voor in aanmerking: Joshua Schuurman, Youri Fens en de uit Amerika terug gekomen Kenneth Ramos. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Schuurman, die dus na de EMC in 2015 zijn comeback in oranje maakt. Fens blijft beschikbaar als reserve. Voor Ramos kan de focus volledig op de WK Jeugd.

De selectie voor de EK heren bestaat nu uit: Brent de Ruiter, Michell Stinissen, Mike Bergmann, Nick de Gelder, Jord van Weeren en Joshua Schuurman. Klik hier voor meer informatie over de EMC 2022.

WK U21
Een week na de EK heren staan de WK U21 in Helsingbord, Zweden, op het programma. De WK U21 zijn voor het laatst in 2018 georganiseerd en zijn nu weer terug op de kalender. De lijn van mondiale ontwikkelingen wordt ook hierbij doorgezet: teamevents worden gespeeld in bakerformat en ook bij deze WK staat het mixed-event op het programma. 

Team NL Bowling wordt deze WK vertegenwoordigd door Beejée Westerdijk, Beaudine Kriele, Brent de Ruiter, Kenneth Ramos, Mathijs Beverdam & Vincent Vluggen. Voor Beverdam en Vluggen betekent dit hun debuut op een eindtoernooi. Als coach gaat U18-bondscoach Jord van Weeren mee met het team. De WK U21 vinden plaats van 21 juni t/m 29 juni. Klik hier voor meer informatie.

EK Dames
De Europese kampioenschappen voor de dames van Team NL Bowling staan in augustus op het programma, in Aalborg, Denemarken. Het team van bondscoach Mariska van den Bos is al sinds begin 2019 in voorbereiding op deze kampioenschappen en is in die tussentijd ook al diverse keren van samenstelling veranderd. We rekenen er nu toch op dat het team dat nu geselecteerd is ook daadwerkelijk in actie gaat komen in Denemarken.

De keuze bij de dames is gevallen op: Beaudine Kriele, Beejée Westerdijk, Denise Blankenzee, Femke Postma, Lindsey Paling en Samantha Greiner. Anique van Ewijck blijft beschikbaar als reserve. Sharon Rietveld is buiten de selectie gevallen. Voor Postma betekent het haar debuut in Team NL Bowling. Meer informatie over de EK dames vind je hier.

Voor Blankenzee, Greiner en coach Van den Bos staan in juli eerst nog de World Games 2022 op het programma, in Birmingham, Amerika. Klik hier voor meer informatie over de World Games, voor voorportaal naar Olympisch!

Drukke zomer
Na de diverse lockdowns staat Team NL Bowling een ontzettend drukke zomer te wachten. In september staan ook nog de EK Jeugd op het programma. NBF-bureaumanager Jan Jaap van der Sar: "Ik ben ontzettend blij dat de teams eindelijk weer in actie kunnen komen! Het is voor zowel de spelers als coaches erg zwaar geweest om continu te moeten aanpassen aan de situatie. Iets wat de hele maatschappij overigens heeft moeten doen en daarom is het ook vooral goed om het te zien als leermomenten en een ervaring om sterker van te worden. Toch ben ik blij voor alle spelers dat zij nu écht aan de bak mogen. Daarnaast wil ik onze coachstaf een groot compliment maken. Het zijn vrijwilligers, met stuk voor stuk drukke banen. Toch zijn zij continu bezig zich aan te passen voor het Nederlands team en daarvoor ook offers te brengen. Daar zijn we erg denkbaar voor!"

Alle selecties van Team NL Bowling zijn deze zomer te volgen via @teamnlbowling op instagram & facebook.


Misschien ook interessant...

Tevredenheid overheerst na Singles Event EK heren

Donderdag 2 juni zijn de Europese kampioenschappen heren van start gegaan in Helsinki. Tijdens de eerste twee dagen werd het Singles Event gespeeld. Nick de Gelder presteerde namens Team NL Bowling het beste met een 16e plaats.

Team NL Bowling U18 klaar voor EK Jeugd

Op donderdag 1 september reist de U18-selectie van Team NL Bowling af naar Wittelsheim in Frankrijk, voor deelname aan de EK Jeugd 2022. Zaterdag 20 augustus vond de laatste groepstraining in Nederland plaats, nu maakt het team zich klaar voor vertrek.

Stem op Stinissen als Sportman van het jaar in Rotterdam

Michell Stinissen is genomineerd voor de titel 'Sportman van het jaar' in Rotterdam en jij kan hem aan die titel helpen door hem jouw stem te geven. Stinissen is genomineerd omdat hij met de Team NL Bowling heren EK-goud won deze zomer.

Selectie ESC 2023 bekend

In januari staan de European Senior Championships 2023 op de wedstrijdkalender. Deze Europese kampioenschappen voor spelers van 50 jaar en ouder worden voor de tweede keer georganiseerd.