Selectie voor EK jeugd bekend

maandag 18 juli 2022

Van 3 t/m 10 september worden in Frankrijk de uitgestelde Europese jeugdkampioenschappen 2022 (EYC 2022) georganiseerd. Team NL Bowling neemt deel aan deze kampioenschappen met 4 meisjes en 4 jongens. De 8 namen zijn inmiddels bekend.

Meisjes
Voor de meisjes zijn Rosanne Reedijk, Stefanie Hoefnagels, Rosan Hamminga en Veerle Tribulet geselecteerd. Alleen Hamminga kwam al eens in actie tijdens een EKJ, afgelopen september in Tilburg. De andere 3 speelsters gaan hun officiële debuut maken voor Team NL Bowling U18. Het team dat in Wittelsheim gecoacht wordt door Marieke de Jong, Peter van Zijp & Jord van Weeren.

Jongens
Bij de jongens is de verhouding precies andersom. Drie jongens die in september onderdeel uitmaakten van het team dat brons won, zijn wederom van de partij: Nick Schokker, Milan Scheffer en Vince van der Loo. Het team wordt compleet gemaakt door Floris Dollevoet, die zijn debuut gaat maken. 

In totaal komen tijdens de EKJ naast Nederland nog 25 landen in actie. In totaal doen er 93 jongens mee (21 volledige teams) en 61 meisjes (13 volledige teams).

Het Nederlands team reist op donderdag 1 september af naar Frankrijk, waar de kampioenschappen op zondag 4 september officieel van start gaan. Klik hier voor meer informatie over de EYC 2022.

Zaterdag 16 juli heeft de selectie voor het eerst in de EKJ-samenstelling getraind, in augustus volgen nog twee gezamenlijke trainingen, waarna het team klaar moet zijn om de strijd aan te gaan met de rest van Europa!

  

Misschien ook interessant...