Selectie voor EK dames bekend

zaterdag 29 februari 2020

Zaterdag 29 februari zijn de zes dames bekend gemaakt die Team NL Bowling gaan vertegenwoordigen tijdens de European Women Championships 2020. Die vinden komende juni plaats in Aalborg, Denemarken.

Zaterdag 29 februari zijn de zes dames bekend gemaakt die Team NL Bowling gaan vertegenwoordigen tijdens de European Women Championships 2020. Die vinden komende juni plaats in Aalborg, Denemarken.

Selectie
De damesselectie werkt sinds januari 2019 al toe naar de EWC 2020. Bondscoaches Mariska van den Bos en Alex de Vries hebben de selectie nu terug gebracht van 10 naar 6, waarmee zij zich nu kunnen focussen op teambuilding en de puntjes op de i voor het evenement.

De EWC-selectie bestaat uit: Beaudine Kriele, Chantal Jacobs, Denise Blankenzee, Lindsey Paling, Nicole Sanders en Samantha Greiner. Anouk Keizer blijft de gehele voorbereiding bij de groep als reservespeelster. Dit betekent dat Anique van Ewijck, Maxime de Rooij en Rianne van Zijp niet mee gaan naar Aalborg.

Blankenzee, Greiner en Sanders maaktten in 2018 ook deel uit van het team dat bij de laatste EWC de bronzen Team-medaille won. Paling en Jacobs kwamen in jeugdteams al uit voor Team NL Bowling en maken nu hun debuut bij de senioren. Dit geldt ook voor jongeling Beaudine Kriele, die momenteel ook nog onderdeel is van de U18-groep, die komende april de EK jeugd in eigen land speelt.

Road to Aalborg
De EWC 2020 in Aalborg worden donderdag 4 juni geopend Lovvang Bowling Center. Het toernooi begint vervolgens met het Singles Event, gevolgd door het Doubles Event, Trios Event en het Team Event. De beste 24 damen in de All-Events sluiten 13 juni de EWC 2020 af met het Masters Event.

Tijdens de EWC 2020 wil het team natuurlijk de prestaties van 2018 verbeteren (twee keer brons), maar de EK gelden ook als kwalificatietoernooi voor de WK 2021 en de World Games 2021.

Voor meer informatie over het team en de EWC 2020, klik hier. Volg het team op social media via @teamnlbowling.

We wensen coaches Van den Bos en De Vries en het team veel succes met het vervolg van de voorbereiding!

Misschien ook interessant...

ESBC Europese kampioenschappen 2021 geannuleerd

De ESBC Europese kampioenschappen stonden gepland in juni 2021, maar de organisatie zag zich deze week genoodzaakt om het evenement te annuleren als gevolg van de situatie in Europa in relatie tot het coronavirus.

Een strike gooien... Kun jij het nog?!

Wanneer we straks weer de baan op mogen, de bowlingschoenen weer aan doen en gaan kijken hoeveel onze vingergaten te groot zijn geworden, dan gaan we met z'n allen weer op zoek naar de perfecte strike.

Tilburg Dolphins behoudt ruime voorsprong NTL Eredivisie

Zondag 1 maart is in het hele land de vijfde speelronde van de Nationale Trio Leagues gespeeld. In de eredivisie zag Tilburg Dolphins de voorsprong iets slinken, maar ze houden 10 punten voorsprong op nummer twee

Michell Stinissen & Lindsey Paling winnen QubicaAMF World Cup Qualifier 2019

Michell Stinissen en Lindsey Paling mogen Nederland in november vertegenwoordigen op de World Cup in Palembang, Indonesië. Ze wisten het kwalificatie event in Bowl & Fun Emmen te winnen door in de finale af te rekenen met respectievelijk Jeffrey van de Wakker en Bianca Brommer.