Selectie voor de EYC 2020 in Tilburg bekend gemaakt

woensdag 4 december 2019

In april 2020 organiseert de NBF de European Youth Championships 2020 in Tilburg. Vandaag is bekend geworden welke 8 spelers Team NL Bowling tijdens dit evenement gaan vertegenwoordigen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekstIn april 2020 organiseert de NBF de European Youth Championships 2020 in Tilburg. Vandaag is bekend geworden welke 8 spelers Team NL Bowling tijdens dit evenement gaan vertegenwoordigen.

EYC-selectie
De selectie bestaat uit vier jongens en vier meisjes, die allen meedoen in de Singles, Doubles en Team (4) Events. Bondscoaches Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong hebben de volgende spelers geselecteerd:

Meisjes: Jongens:
Beaudine Kriele Kenneth Ramos
Beejée Westerdijk Milan Scheffer
Lizzy Flapper Vince van der Loo
Zoë de Haan Vincent Vluggen

De selectie van dit jaar kent daarmee vier spelers die voor het eerst voor Team NL Bowling op een eindtoernooi uitkomen: De Haan, Scheffer, Van der Loo en Vluggen. De andere vier hebben al één of meerdere keren deelgenomen aan de EYC. Zo won Kriele vorig jaar o.a. de bronzen medaille in het Masters Event.

Vervolg van de 'Road to Tilburg 2020'
De keuze voor deze 8 spelers heeft tot gevolg dat er bij Team NL Bowling U18 voor het vervolg van het programma afscheid wordt genomen van Lotte Commandeur, Rosan Hamminga, Senna van Litsenburg, Veerle Tribulet, Delano Beekman, Jurgen van der Vecht, Nick Schokker, Niels Meilink, Romano Beekman en Tijs van Kalkeren.

De voorbereiding op de EK jeugd wordt in januari hervat met een teamweekend. Verder staan nog diverse trainingen op het programma, voordat het team zich op 3 april meldt in Tilburg.

Misschien ook interessant...

Uitnodiging tot online ontmoeting

Het zijn tijden waarin we elkaar online ontmoeten voor overleg, vergaderingen en discussie. Met het heropenen van de bowlingcentra in het vooruitzicht vinden we dit het moment om onze verenigingen online te ontmoeten.

Back to Bowling Countdown - Week 2

Deze week is het in de Back to Bowling Countdown tijd voor de eerste challenge: NBF-partner ODIN Sportwear is benieuwd naar de verhalen achter jouw bowlingshirt(s). Doe mee en maak kans op een gloednieuw shirt voor jou en je teamgenoten!

Op naar seizoen 2020-2021

Er ontstaan langzaam stipjes op de horizon waar we weer gevulde bowlingbanen zien. Lees voor de volledige stand van zaken de laatste update. We kijken vooruit naar seizoen 2020-2021. Klik op Lees meer hoe we dat doen.

Greiner en Blankenzee namens Nederland naar World Games 2022

De Team NL Bowling dames hebben zich als één van de vijf Europese landen gekwalificeerd voor de World Games 2022, het voorportaal naar Olympisch. Nederland wordt tijdens dit evenement vertegenwoordigd door Samantha Greiner en Denise Blankenzee.