Selectie EYC 2023 bekend

woensdag 1 februari 2023

Van 2 t/m 9 april doet het jeugdteam van Team NL Bowling mee aan de European Youth Championships 2023 in Wenen, Oostenrijk. De 8-koppige selectie die ons land tijdens deze EK vertegenwoordigd is inmiddels bekend gemaakt door de begeleidingsstaf.

Meisjes
Bij de meisjes zijn Lotte Commandeur, Puck Bayens, Rosan Hamminga en Veerle Tribulet opgenomen in de definitieve EYC-selectie. Voor Commandeur en Bayens wordt het de eerste keer dat zij Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens een internationaal kampioenschap. Tribulet en Hamminga hebben al meer ervaring, die voor de debutanten van pas kan komen om snel te wennen. Hamminga kwam al voor Nederland uit tijdens de EYC 2021 in Tilburg en de EYC 2022 in Wittelsheim. Ook Tribulet was bij beide events aanwezig, al kreeg zij in 2021 de EYC mee als booster.

Jongens
Ook in het jongensteam twee debutanten: Dylan Hutchinson en Jeroen Schokker. Zij vormen een team met Floris Dollevoet, die er in 2022 al bij was, en Vince van der Loo. Laatstgenoemde is de meest ervaren jongen, met deelnames voor Team NL Bowling in 2021 en 2022. Hij weet ook hoe het is om medailles te winnen. In 2021 won hij met zijn teamgenoten brons in het Team Event en zilver in het Doubles Event. 

Road to Vienna
De voorbereiding op de EYC 2023 wordt a.s. zaterdag hervat met een training in Leiden, waarna tot april nog twee gezamenlijke trainingen volgen. Het team wordt in voorbereiding op en tijdens de EYC begeleid door de nieuwe begeleidingsstaf die bestaat uit Anne Breems, Jord van Weeren en Bert Breems.

Voor meer informatie over de EYC 2023, bezoek de officiële website. Volg het team de komende maanden op Instagram en Facebook via @teamnlbowling.


Misschien ook interessant...