Selectie ESC 2023 bekend

maandag 19 september 2022

In januari staan de European Senior Championships 2023 op de wedstrijdkalender. Deze Europese kampioenschappen voor spelers van 50 jaar en ouder worden voor de tweede keer georganiseerd.

Selectie via kwalificatie
Om tot een selectie gekomen is door ESBC Nederland een kwalificatietraject georganiseerd, waarbij diverse 50+ toernooien meetelden en er in Goes en Tilburg twee aparte kwalificatiemomenten werden georganiseerd. Zaterdag werd de laatste gespeeld en nu is bekend welke 4 dames en 4 heren ons land gaan vertegenwoordigen tijdens de ESC 2023 in Aalborg.

Dames: Petra Westerhof-Hofstee, Jessie Verhoeven, Marja van Dijk-Uittenbogaart en Claribel Muis. Heren: Marco Landman, Ron van den Bogaard, Jack Edelaar en Geert-Jan van Baest. Ada Middag-Van der Nagel en Ernst-Jan Bodeman zijn beschikbaar als reserves. Het team wordt begeleid door Lia Fievet en Frans Wagemakers.

De kampioenschappen worden op 28 januari geopend en gaan op zondag 29 januari 2023 van start. Vervolgens zal Team NL Bowling 50+ uitkomen in het Doubles Event, het Team Event, het Singles Event en de All Events. Bij plaatsing worden de kampioenschappen afgesloten met het Masters Event.

Op deze webpagina verzamelen wij alle handige links, om begin volgend jaar niets te hoeven missen van de ESC 2023.


Misschien ook interessant...

Team NL Bowling dames winnen brons op EK

Net als in 2018 winnen de dames van Team NL Bowling de bronzen medaille in het Team Event tijdens de Europese kampioenschappen 2022 in Aalborg, Denemarken. Het team plaatste zich als nummer één voor de halve finales, waarin Duitsland helaas te sterk was: 1041-908. 

Perniaux (BEL) en Jeeves (GB) winnen Dutch Senior Open 2022

Het 15e STORM Dutch Senior Open 2022 is gewonnen door Veronique Perniaux uit België en de Brit Steven Jeeves. In Nieuwegein wisten zij het toernooi op hun naam te schrijven te midden van een geweldig internationaal deelnemersveld.

Beaudine Kriele wint YET Denemarken

Tijdens de Koge Youth Masters 2022 in Denemarken kwamen diverse jeugdige landgenoten in actie. Beaudine Kriele (19) presteerde het beste met winst in haar mixed klasse. 

Uitkomen voor Nederland tijdens de ESC 2023? Dat kan!

Begin 2023 staan de European Senior Championships op het programma, in Aalborg, Denemarken. De NBF en ESBC Nederland zenden graag een team uit naar deze Europese kampioenschappen voor 50-plussers, waarvoor het kwalificatietraject bekend is gemaakt.