Selectie EK heren bekend gemaakt

dinsdag 25 april 2023

Begin juni staan de Europese kampioenschappen op het programma voor de Team NL Bowling heren. Een bijzonder EK, want het team gaat het heen als titelverdediger van het Team Event. Coaches Van den Bogaard en Van den Heuvel hebben deze week de selectie voor het evenement gekozen.

Selectie EMC 2023
De European Men Championships (EMC) 2023, zoals de kampioenschappen officieel heten, worden van 9 t/m 17 juni georganiseerd in het Franse dorpje Wittelsheim. Namens Team NL Bowling wordt de volgende selectie naar de EK uitgezonden: Mike Bergmann, Nick de Gelder, Mark Jacobs, Michell Stinissen, Jeffrey van de Wakker en Jord van Weeren. Daarnaast is twee spelers gevraagd als reserve beschikbaar te blijven: Mathijs Beverdam en Brent de Ruiter.

Selectieprocedure
De voorbereiding naar de EK zijn in het najaar gestart met 11 selectieleden. Naast eerder genoemde spelers maakten Youri Fens, Joshua Schuurman en Kenneth Ramos onderdeel uit van de selectie. Gedurende de voorbereiding zijn enkele meetmomenten georganiseerd, waarbij de spelers punten konden behalen. De top 2 van de eindranking verzekerde zich automatisch van een plek in de definitieve selectie. De Gelder wist de ranking te winnen, Van Weeren werd tweede. De overige plekken zijn door de coaches ingevuld.

Titel verdedigen
Ten opzichte van het team dat vorig jaar de Europese teamtitel won, zijn er twee wijzigingen in de definitieve selectie. Zo gaan dit keer Jacobs en Van de Wakker mee, ten koste van Ramos en De Ruiter. De twee ervaren spelers hebben al een flinke staat van dienst in Team NL Bowling en gaan proberen in juni ons land dus weer vertegenwoordigen in oranje.

Road to Wittelsheim en te verdienen tickets
De komende weken staan in het teken van de laatste voorbereidingen, voordat het team op dinsdag 6 juni naar Frankrijk afreist. Zo komt het team in het weekend van 29 & 30 april weer bij elkaar voor een mini trainingskamp. In Frankrijk zal het team deelnemen aan het Singles Event, Doubles Event, Trios Event en Team Event, waarbij de Top 24 van de All-Events (algemeen klassement) nog gaat strijden in het Masters Event.

Tijdens de EK liggen ook twee tickets klaar waarvoor gestreden wordt: De beste 12 landen op basis van de gehele EK verdienen het recht om deel te nemen aan de WK, komende oktober in Koeweit. Daarnaast is er voor 5 landen een ticket te verdienen voor de prestigieuze World Games 2025, in China. Dit gebeurt op basis van de twee hoogst geëindigde spelers per land in de All-Events.

Wil je niets missen van de voorbereiding van het Nederlands team, volg hen dan op Instagram & Facebook via @teamnlbowling.Misschien ook interessant...

Van 2 t/m 10 juni: EK Heren in Helsinki

Dinsdag 31 mei vertrekken de Team NL Bowling heren dan eindelijk naar Helsinki voor deelname aan de European Men Championships 2022. Het toernooi dat eigenlijk in 2020 gespeeld moest worden gaat er nu eindelijk van komen.

Michell Stinissen ontvangt Faas Wilkes Sportprijs in Rotterdam

Deze week heeft international Michell Stinissen in zijn woonplaats Rotterdam de Faas Wilkes Sportprijs ontvangen. Stinissen werd hiermee verrast door sportwethouden Faouzi Achbar, tijdens het ABN AMRO Open tennistoernooi, waar hij en enkele teamgenoten van de nationale selectie te gast waren.

Jord van Weeren genomineerd voor Leidse Sportprijzen

International Jord van Weeren maakt in zijn woonplaats kans op de titel 'Sportman van het jaar'. Van Weeren is genomineerd voor de Leidse Sportprijzen en jij kunt je stem uitbrengen voor de Publieksprijs.

Nederland Europees Team kampioen

De Team NL Bowling heren hebben de Europese kampioenschappen in Helsinki op de best mogelijke manier afgesloten, door Europees kampioen in het Team Event te worden. De ploeg van coaches Ron van den Bogaard en Menno van den Heuvel versloeg Italië in de finale.