Seizoen 2022-2023 halverwege

donderdag 2 maart 2023

Seizoen 2022-2023 is inmiddels halverwege. Dat betekent o.a. dat de contributieafdracht aan de NBF voor nieuwe leden de rest van het seizoen gehalveerd is. Vanaf volgend seizoen onderscheiden we in de contributie niet 2 momenten, maar 4 momenten met verschillende tarieven.

Halfjaarlidmaatschap
Op 1 maart zijn we precies halverwege het seizoen 2022-2023, dat loopt van 1 september t/m 31 augustus. Om bowlers tegemoet te komen die dit seizoen nog lid worden bij de NBF via een aangesloten vereniging of het individuele lidmaatschap, is de contributieafdracht gehalveerd tot het einde van het seizoen. Klik hier voor de actuele tarieven. Ondanks dat alle leagues al in volle gang zijn, is er de komende maanden nog voldoende aanbod aan toernooien en (verenigings)kampioenschappen om halverwege het seizoen aan te sluiten bij één van de aangesloten verenigingen en te gaan werken aan een mooi pasgemiddelde!

Vier periodes met verschillende tarieven vanaf seizoen 2023-2024
Tijdens de bondsvergadering van 2022 is besloten om vanaf komend seizoen vier periodes in te voeren waarin de tarieven voor de contributieafdracht aan de NBF worden aangepast: Vanaf 1 december dragen verenigingen 75% van de contributieafdracht af aan de NBF, vanaf 1 maart 50% en vanaf 1 juni nog slechts 25%. Zo maken we het 't gehele seizoen aantrekkelijk om in te stappen als lid van een bowlingvereniging.

Als lid van een bowlingvereniging ben je automatisch aangesloten bij de NBF. In onderstaande animatie wordt uitgelegd wat de NBF o.a. doet met die afdracht. 

 

Misschien ook interessant...

Westerdijk en Kriele winnen YET Finals in hun leeftijdsklasse

Vrijdag 27 mei werd het seizoen van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugd en jong senioren, afgesloten met de seizoensfinales in Wommelgem, België. Landgenotes Beejée Westerdijk en Beaudine Kriele pakten de eindzege in hun leeftijdscategorie.

Eerste nationale titels van het seizoen verdeeld in Tilburg

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen 50+ Handicap zijn de eerste nationale titels van dit seizoen verdeeld. Linda van Kerckhove, Cathrien Bosch - Nikkels, Ria Duivenvoorden, Nico van Zuilen, Jan Passies en Leo Smit wonnen allen NK-goud!

De nieuwe naam van onze wereldorganisatie past beter bij de ambities

De organisatie die we kenden als World Bowling en daarvoor nog als de WTBA, heeft een naamsverandering ondergaan. Vanaf nu zijn we als NBF aangesloten bij de International Bowling Federation (IBF).

Regels rondom bowlingbal veranderd, maar nog niet bij iedereen bekend

Vanaf seizoen 2020-2021 zijn de regels rondom de gaten van de bowlingbal veranderd. In de praktijk merken we dat deze nieuwe regels nog niet bij iedereen bekend zijn. Daarom vragen we nu nogmaals aandacht voor de aanpassingen.