Road to Vienna start in Leiden

zondag 18 september 2022

Zaterdag start de ‘Road to Vienna 2023’, het programma dat in het teken staat van deelname aan de Europese jeugdkampioenen van 2023 en van start gaat met bekende en nieuwe gezichten.

Talentontwikkeling
Ieder jaar worden de EK jeugd georganiseerd en ieder jaar is dat voor de NBF een tussenstop in het talentontwikkelingsprogramma dat georganiseerd wordt voor talentvolle leden t/m 18 jaar. Het doel van het programma is daarbij tweeledig: We willen ons tijdens die EKJ meten met de top van Europa, ons als land laten zien en daarmee binnen Nederland de bowlingsport onder de aandacht brengen bij een breder publiek. Misschien nog wel belangrijker is dat we de grootste talenten van Nederland willen uitdagen om het maximale uit de sport te halen, hen daarbij helpen in hun ontwikkeling, zo het enthousiasme te behouden en de grootste talenten klaar te stomen voor de seniorenselecties van Team NL Bowling.

Uitdaging
De afgelopen jaren zijn we daar door diverse lockdowns flink in uitgedaagd, omdat er simpelweg niet getraind kon worden. Daarnaast konden veel toernooien en kampioenschappen geen doorgang vinden, wat voor jeugdige bowlers belangrijke momenten zijn om zich door te ontwikkelen. We hopen dan ook op een seizoen waarin we de draad weer kunnen oppakken en met de jeugd in Nederland aan de slag kunnen om beter te worden, voor wie dat wil.

Nieuwe structuur
Om diverse redenen is voorlopig afscheid genomen van de regionale jeugdselecties die onder de vlag van de NBF actief waren, ‘onder’ de nationale selectie. De focus ligt nu op de groep van 17 bowlers die zaterdag van start gaat met de eerste training van het seizoen. NBF-bureaumanager Jan Jaap van der Sar ligt toe: “Dat betekent niet dat wij de overige jeugdleden in Nederland uit het oog verliezen. We waren echter niet meer tevreden over de structuur met regionale jeugdselecties en willen nu onderzoeken wat de beste aanpak is, om zowel bij te dragen aan de ontwikkeling van alle jeugdspelers, als het enthousiasme voor de sport en het plezier dat ze eraan beleven. Dit willen we doen in samenspraak met alle verenigingen en trainers & begeleiders die zich in het land inzetten voor de jeugd.” 

Nieuwe gezichten
In de begeleidingsstaf van Team NL Bowling U18 hebben Marieke de Jong en Peter van Zijp afscheid genomen, Jord van Weeren is gebleven. Hij gaat dit seizoen met de landelijke selectie aan de slag met Wendy Haak, Bep Klaassen-Van Persie, Edwin ten Brink, Bert Breems en Ben van Spronsen. Al deze trainers waren al actief binnen de regio’s en/of nationale selecties.

De 17 spelers waarmee de begeleidingsstaf aan de slag gaat zijn: Veerle Tribulet, Rosanne Reedijk, Rosan Hamminga, Lotte Commandeur, Stefanie Hoefnagels, Yvanca Reitsma, Puck Bayens, Lieke Durieux, Lynn Reijmers, Kalyn Hamminga, Vince van der Loo, Floris Dollevoet, Jeroen Schokker, Radin Alizade, Stef Meulmeester, Lucas Dollevoet en Levy Meijer.

De ambitie is om in april met 4 jongens en 4 meisjes deel te nemen aan de EK jeugd in Wenen, waarbij de voorwaarde is dat de talenten daar in de ogen van de begeleidingsstaf klaar voor moeten zijn. De mogelijkheid is ook aanwezig dat het team niet met de maximale bezetting naar Wenen afreist. Dat zal de toekomst ons leren. We willen in ieder geval alle 17 spelers een stap verder helpen in hun ontwikkeling!

Wij wensen de alle trainers, coaches en alle spelers veel succes met het programma.

Voor vragen over bovenstaande, talentontwikkeling of jeugdbowlen in het algemeen, neem contact op met Jan Jaap van der Sar via jjvandersar@nbfbowlen.nl.
 

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en staande mensen

Misschien ook interessant...