'Road to Helsinki' toe aan nieuwe fase, EKJ-selectie bekend

maandag 8 januari 2024

Eind maart worden de European Youth Championships (EYC) 2024 gehouden in Helsinki, Finland. Team NL Bowling U18 doet mee met een volledige selectie van 4 meisjes en 4 jongens. De selectie is inmiddels begonnen aan de volgende fase van de voorbereiding.

Selectie
Dit seizoen werken we in Team NL Bowling U18 met een selectie van 18 talenten. Voor alle 18 spelers staat ontwikkelen centraal, maar natuurlijk is zo goed mogelijk presteren tijdens de EYC 2024 ook een doel. De spelers die daarvoor gaan, zijn inmiddels bekend gemaakt.

De volgende 4 meisjes en 4 jongens vertegenwoordigen ons land vanaf 25 t/m 31 maart in de Finse hoofdstad: Lieke Durieux, Lotte Commandeur, Rosan Hamminga en Veerle Tribulet bij de meisjes. Floris Dollevoet, Lucas Dollevoet, Milan Kunst en Radin Alizade. Emma Bonke en Stef Meulmeester blijven bij de groep aangesloten als reserves. Tijdens de EYC wordt het team begeleid door bondscoaches Anne Breems, Bert Breems en Jord van Weeren.

Voorbereiding
De U18 traint al het gehele seizoen o.l.v. een begeleidingsstaf die naast de bondscoaches ook bestaat uit Wendy Haak, Bep Klaassen-Van Persie en Ben van Spronsen. Deze groep van 18 talenten blijft ook nu de EYC-selectie bekend is nog het gehele seizoen doortrainen. Daarbij ligt de focus voor de EYC-selectie nu op de kampioenschappen. Zaterdag 6 januari vond de eerste training met de selectie plaats in Leiden.

Op zaterdag 27 januari vind weer een training plaats met de gehele groep, waarna de EYC-selectie in het weekend van 17 februari weer bij elkaar komt. Op 2 maart komt de volledige groep nog gezamenlijk in actie tijdens de 3e stop van de Dutch Youth Tour in Tilburg.

Nieuwe opzet
Zaterdag 23 maart vertrekt de selectie naar Helsinki, waar de EYC op maandag 25 maart van start gaan. Deze kampioenschappen kennen een andere opzet dan de afgelopen jaren. Er wordt nu gestart met het Singles Event, waarna de Doubles en Team Events worden gespeeld. Vervolgens plaatst niet de top 24 zich voor het Masters Event, maar de top 16 bij zowel de meisjes als de jongens. De laatste aanpassing is dat de jongens en meisjes niet meer op hetzelfde oliepatroon gaan spelen, maar dat voor beide groepen een ander patroon wordt bepaald.

Volg de U18 in voorbereiding op en tijdens de EYC 2024 o.a. Instagram en Facebook: @teamnlbowling. Wanneer de kampioenschappen van start gaan, delen we meer handige links, naar bijvoorbeeld scores en live streaming & scoring.


 
Staand v.l.n.r.: Jord van Weeren, Emma Bonke, Lotte Commandeur, Rosan Hamminga, Veerle Tribulet, Lieke Durieux, Bert Breems en Anne Breems
Gehurkt v.l.n.r.: Radin Alizade, Stef Meulmeester, Floris Dollevoet, Milan Kunst en Lucas Dollevoet. (Klik voor vegroting)

Misschien ook interessant...