Regels rondom bowlingbal veranderd, maar nog niet bij iedereen bekend

maandag 7 maart 2022

Vanaf seizoen 2020-2021 zijn de regels rondom de gaten van de bowlingbal veranderd. In de praktijk merken we dat deze nieuwe regels nog niet bij iedereen bekend zijn. Daarom vragen we nu nogmaals aandacht voor de aanpassingen.

In het NBF-sportreglement staat het volgende beschreven:
Met betrekking tot de gaten in de bal zijn de volgende regels van toepassing:
a. Er zijn maximaal 5 gaten en/of indeukingen voor het vasthouden van de bal toegestaan, 1 voor elke vinger en 1 voor de duim, allen voor dezelfde hand. De speler moet kunnen aantonen dat hij elk van deze gaten gebruikt voor het vasthouden en gooien van de bal, met dezelfde hand. Elk gat dat niet wordt gebruikt voor het vasthouden en tijdens het gooien van de bal wordt aangemerkt als balansgat. (Zie hierna onder b).
b. Balansgaten zijn niet toegestaan.
c. Bowlingballen zonder een duimgat moet zijn voorzien van een ingegraveerd kruis (“+”) ter hoogte van het midden van de handpalm. Tijdens de worp moet de handpalm het (“+”) bedekken.


Ter verduidelijking: punt c. is van toepassing op two-handed bowlers. Klik hier voor het volledige NBF-sportreglement, zie artikel 717.

We vragen de besturen van alle aangesloten verenigingen om bovenstaande nogmaals onder de aandacht te brengen van de leden. Mogelijk is het door de coronacrisis aan de aandacht ontsnapt. Daarnaast kan herhalen nooit kwaad.
 

Misschien ook interessant...

17 oktober: Online verenigingsoverleg over werving vrijwilligers

Ook in dit seizoen organiseren we iedere 6 weken een online verenigingsoverleg. Maandag 17 oktober staat de volgende op het programma, waarbij we ingaan op het werven van vrijwilligers voor de vereniging, bestuursleden in het bijzonder. 

NBF pakt draad weer op met talentontwikkeling

Na twee jaar van lockdowns, wil de NBF in april de draad weer op pakken wat betreft talentontwikkeling. De organisatie daarvan wordt anders ingezet dan voor de coronacrisis. Heb jij het talent en de ambitie om hierin mee te gaan? Meld je dan aan!

Praat mee over Diversiteit & Inclusie en Ledenwerving

Dinsdag 29 november organiseren wij weer een nieuw online verenigingsoverleg, waarbij dit keer diversiteit & inclusie en ledenwerving centraal staan.

NTL seizoen halverwege

Zondag 13 februari zijn de Nationale Trio Leagues hervat met speeldag 4. Dat betekent dat we nu halverwege het seizoen zijn en we zien welke teams op kampioenskoers liggen.