Praat mee over Diversiteit & Inclusie en Ledenwerving

vrijdag 18 november 2022

Dinsdag 29 november organiseren wij weer een nieuw online verenigingsoverleg, waarbij dit keer diversiteit & inclusie en ledenwerving centraal staan.

Diversiteit & inclusie
Tijdens het overleg willen we eerst dieper ingaan op het thema diversiteit & inclusie (D&I). Binnen het Sportcluster Veenendaal, waar de NBF onderdeel van uit maakt, werkt collega Manon van Esch aan een plan hoe we er als NBF ook in de toekomst voor alle bowlers kunnen zijn. Binnen D&I kijken we naar alle verschillende doelgroepen en vragen we ons af: voelen zij zich welkom binnen de bowlingsport? Daarbij kun je denken aan diversiteit in leeftijdsgroepen, culturen, sekse, hulpvragen etc.

Manon vertelt je graag meer over dit thema en hoe je hier als vereniging mee om kan gaan.

Doelgroepgerichte ledenwerving
Vervolgens maken we het bruggetje naar ledenwerving. We zijn er van overtuigd dat een geslaagde ledenwerfactie begint bij het kiezen van een specifieke doelgroep. Zoekt je vereniging meer jeugdleden, meer leden uit een bepaalde wijk in de buurt, meer leden met een bepaalde culturele achtergrond of wil je vereniging juist meer betekenen voor leden met een beperking of ouderen die te maken hebben met eenzaamheid.

Welke doelgroep je vereniging ook kiest, de NBF heeft een stappenplan ontwikkelt waarmee je na het kiezen van je doelgroep aan de slag kunt om te komen tot activiteitenaanbod voor deze doelgroep. 

Tijdens het overleg bekijken we dit stappenplan in grote lijnen. 

Tot slot is er elke 6 weken afwisselend op maandag & dinsdag een online verenigingsoverleg waarin er altijd ruimte is om de actualiteit en andere vragen die er in de vereniging leven te bespreken.

Deze week hebben alle voorzitters en contactpersonen van de aangesloten verenigingen een uitnodiging voor het overleg ontvangen. Geen mail ontvangen? Laat het ons weten via secretariaat@nbfbowlen.nl. Daar kun je ook terecht voor vragen die niet kunnen wachten tot 29 november.

Het online verenigingsoverleg is in principe bedoeld voor bestuursleden van aangesloten verenigingen. Wanneer iemand van buiten het bestuur betrokken is bij één van de onderwerpen die op de agenda staan, is hij of zij natuurlijk van harte welkom om ook aan te sluiten namens de vereniging.

Denk mee over D&I binnen de bowlingsport
Zoals hierboven beschreven is het thema D&I erg breed. Binnen dat thema zijn we op zoek naar leden die het leuk vinden om met Manon mee te denken over hoe hoe we de sport inclusief kunnen maken voor alle genderidentiteiten, dus mannen, vrouwen, transgenders, non-binaire personen en alle overige identiteiten.

Lijkt jou dat wat? Laat het dan weten via mvanesch@ntfu.nl en dan neemt zij contact met jou op.


Misschien ook interessant...