Poule indelingen NTL seizoen 2020-2021

vrijdag 21 augustus 2020

We verwachten dat je, net als wij, nieuwsgierig bent naar wat het nieuwe bowlingseizoen gaat brengen. Wanneer gaat de NTL van start en in hoeverre gaan de Coronamaatregelen onze competitie beïnvloeden? Door de Coronapandemie zijn er in elk geval een flink aantal teams afgehaakt of slaan minimaal een jaartje over.

We verwachten dat je, net als wij, nieuwsgierig bent naar wat het nieuwe bowlingseizoen gaat brengen. Wanneer gaat de NTL van start en in hoeverre gaan de Coronamaatregelen onze competitie beïnvloeden? Door de Coronapandemie zijn er in elk geval een flink aantal teams afgehaakt of slaan minimaal een jaartje over.Vooral in de hoofdklassen, 1e en 2e klassen regende het afmeldingen.

Tijdens het maken van de indelingen werden we met een flinke puzzel geconfronteerd die we ons inziens nu zo goed mogelijk hebben opgelost.

  • De NTL Eredivisie is komend seizoen geheel ongewijzigd t.o.v. het vorige, afgebroken seizoen.
  • De 1e Divisie A en de 1e Divisie B zijn aangevuld met de beide teams die vorig seizoen in de hoofdklassen de lijsten aanvoerden.
  • Om voor de hoofdklasseteams de reisafstanden enigszins beperkt te houden en na afloop van het seizoen een redelijk promotie/degradatie mogelijk te maken is besloten de beide hoofdklassen te handhaven en daarom maar liefst zeven teams uit de eerste klasse versterkt te laten promoveren.
  • Om 6 poules 1e klasse te handhaven zou het noodzakelijk zijn zo'n 20 teams van de 2e klasse naar de 1e klasse over te hevelen. Dit vonden wij onwenselijk en had ongetwijfeld veel commentaar van teams opgeleverd. Daarom is de 1e klasse nu beperkt tot 4 poules ( klasse 1A t/m 1D) en zijn er slechts drie teams die hadden aangegeven graag te willen promoveren daadwerkelijk naar de 1e klasse verplaatst. Doordat er nu 4 poules 1e klasse overblijven betekent dit dat er, na afloop van het seizoen, slechts 4 kampioenen gaan promoveren naar de hoofdklassen en alleen de nrs. 7 en 8 van de beide hoofdklassen gaan degraderen.
  • De resterende 30 teams zijn nu verdeeld over eveneens 4 poules 2e klasse.

Bekijk HIER de gemaakte poule indelingen waarbij de (blauw weergegeven) teams noodgedwongen of op eigen verzoek in een hogere klasse zijn ingedeeld.

De speelschema's met de juiste speeldata en aangewezen bowlingcentra worden bekend gemaakt zodra duidelijk is op welke datum de NTL daadwerkelijk van start gaat.

Misschien ook interessant...