Podiumplekken voor Milan Scheffer en Vincent Vluggen bij YET Frankrijk

maandag 28 november 2022

Tijdens de Franse stop van de Youth Euro Trophy (YET), het 23e Jeff de Bruges, is Milan Scheffer tweede geworden in de 'Junior' klasse. Vincent Vluggen werd in die klasse derde. Sean Staines uit Ierland ging er na een sterke finale met de winst vandoor.

Overtuigend
De wijze waarop Scheffer en Vluggen zicht plaatsten voor de stepladder finale was overtuigend. Scheffer stond na de voorrondes op de vierde plek en plaatste zich daarmee direct voor de 2e finaleronde. Die wist hij te winnen, waardoor hij zich als eerste plaatste voor de finale. Vluggen won de voorronde, sloeg dus ook een finaleronde over en plaatste zich vervolgens als tweede voor de finales. Het Nederlandse tweetal kreeg hierin gezelschap van Staines. In dezelfde klasse behaalde Niels Meilink een knappe 7e plaats.

In de stepladder finale wist Staines eerst Vluggen te verslaan, het werd 203-188 voor de Ier. In de finale wachtte vervolgens Scheffer, voor een wedstrijd over twee games. Het verschil na de eerste game was minimaal: 3 pins in het voordeel van Staines (206-203). Een mooie 226 was voor Scheffer helaas niet genoeg om de toernooizege op te eisen. Dat deed Staines met 258. Toch kunnen Scheffer en Vluggen zeer tevreden terugkijken op het toernooi.

Top 8
Een leeftijdscategorie lager, in de 'Cadet' klasse, wist Milan Kunst het tot de 2e finaleronde te schoppen. Daarin werd hij 8e. Nog een leeftijdsklasse lager, bij de 'Minime', gold hetzelfde voor Radin Alizade. Ook hij eindigde op de 8e plek. 

Een overzicht van alle uitslagen vind je hier. Laat je daarbij niet van de wijs brengen door de landen die aan de spelers gekoppeld zijn, dat is niet helemaal correct gegaan. Als je goed kijkt vind je ook landgenoten Beaudine Kriele, Beejée Westerdijk, Sander Kremers, Tim Appelman en Jasper Sterke terug in de rankings.De top 3 in de 'Junior' klasse, met Scheffer op plek 2 en Vluggen op plek 3 (klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...

Keizer en De Ruiter succesvol in Youth Euro Trophy

Zondag 30 oktober zijn de finales gespeeld van het 26e JIC Sinjoor International Youth Tournament in Wommelgem, België. Aan het toernooi doen vaak veel landgenoten mee en dat was ook dit jaar het geval. Met in twee klassen een winnaar uit Nederland: Anouk Keizer & Brent de Ruiter waren allebei de beste in hun leeftijdsklasse.

Nederlanders succesvol tijdens YET Finals

Donderdag 18 mei werden in Wommelgem (België) de finales van de Youth Euro Trophy (YET) gespeeld. Inmiddels geheel volgen traditie werd er door onze jeugdige landgenoten goed gepresteerd!

Westerdijk en Kriele winnen YET Finals in hun leeftijdsklasse

Vrijdag 27 mei werd het seizoen van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugd en jong senioren, afgesloten met de seizoensfinales in Wommelgem, België. Landgenotes Beejée Westerdijk en Beaudine Kriele pakten de eindzege in hun leeftijdscategorie.

Nederlanders scores goed tijdens YET-stop Nederland

Zondag 29 januari vonden in Bison Bowling Haarlem de finales plaats van het Junior Dutch Open, het internationale jeugdtoernooi in Nederland dat onderdeel uitmaakt van de Youth Euro Trophy (YET). Twee landgenoten gingen er in hun klasse met de winst vandoor.