Podiumplekken voor Milan Scheffer en Vincent Vluggen bij YET Frankrijk

maandag 28 november 2022

Tijdens de Franse stop van de Youth Euro Trophy (YET), het 23e Jeff de Bruges, is Milan Scheffer tweede geworden in de 'Junior' klasse. Vincent Vluggen werd in die klasse derde. Sean Staines uit Ierland ging er na een sterke finale met de winst vandoor.

Overtuigend
De wijze waarop Scheffer en Vluggen zicht plaatsten voor de stepladder finale was overtuigend. Scheffer stond na de voorrondes op de vierde plek en plaatste zich daarmee direct voor de 2e finaleronde. Die wist hij te winnen, waardoor hij zich als eerste plaatste voor de finale. Vluggen won de voorronde, sloeg dus ook een finaleronde over en plaatste zich vervolgens als tweede voor de finales. Het Nederlandse tweetal kreeg hierin gezelschap van Staines. In dezelfde klasse behaalde Niels Meilink een knappe 7e plaats.

In de stepladder finale wist Staines eerst Vluggen te verslaan, het werd 203-188 voor de Ier. In de finale wachtte vervolgens Scheffer, voor een wedstrijd over twee games. Het verschil na de eerste game was minimaal: 3 pins in het voordeel van Staines (206-203). Een mooie 226 was voor Scheffer helaas niet genoeg om de toernooizege op te eisen. Dat deed Staines met 258. Toch kunnen Scheffer en Vluggen zeer tevreden terugkijken op het toernooi.

Top 8
Een leeftijdscategorie lager, in de 'Cadet' klasse, wist Milan Kunst het tot de 2e finaleronde te schoppen. Daarin werd hij 8e. Nog een leeftijdsklasse lager, bij de 'Minime', gold hetzelfde voor Radin Alizade. Ook hij eindigde op de 8e plek. 

Een overzicht van alle uitslagen vind je hier. Laat je daarbij niet van de wijs brengen door de landen die aan de spelers gekoppeld zijn, dat is niet helemaal correct gegaan. Als je goed kijkt vind je ook landgenoten Beaudine Kriele, Beejée Westerdijk, Sander Kremers, Tim Appelman en Jasper Sterke terug in de rankings.De top 3 in de 'Junior' klasse, met Scheffer op plek 2 en Vluggen op plek 3 (klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...