Pim van 't Hoog wint EBT Youth stop Junior Irish Open

maandag 6 november 2023

Na de Nederlandse successen in België een week geleden, is er weer een landgenoot succesvol in de European Bowling Tour (EBT) Youth: Pim van 't Hoog heeft zondag het Junior Irish Open gewonnen. In een verder volledig Britse finale was hij overtuigend de sterkste.

Overtuigende overwinning
Van 't Hoog kwam in actie in de U24-klasse. Hij was daarin niet de enige Nederlander die in actie kwam. Na zes games voorronde hadden ook Mylène Mulder en Sander Kremen de tweede ronde gehaald, net als Van 't Hoog. Laatstgenoemde was de enige die na nog eens drie games de finale haalde. Dit deed hij als eerste geplaatste, na negen games stond zijn totaal op 2037 (gem. 226,33).

In Round Robin finale wachtte Van 't Hoog drie Britse tegenstanders, die hij één voor één aan de kant schoof. Taylor Williams uit Ierland werd met 269-227 verslagen. Casper Macleod uit Engeland moest er met 258-159 aan geloven en Chris T Naire uit Schotland kwam ook te kort tegen onze landgenoot, het werd 211-199. Omdat Van 't Hoog na iedere winstpartij ook nog eens 20 pins bonus ontving, werd hij met bijna 200 pins verschil de winnaar van deze editie van het Junior Irish Open. Een prachtig resultaat voor de Arnhemmer.

Klik hier voor een overzicht van alle resultaten. Meer informatie over de EBT Youth vind je hier. Daar zie je dat de tour in rap tempo doorgaat, met in november stops in Denemarken en in Frankrijk. De eerste stop die daarop volgt is het Junior Dutch Open in Nederland. Er is nog plek om aan die stop deel te nemen en onderdeel uit te maken van de grootste Europese jeugdcompetitie die er is. Klik hier voor meer informatie.


 
Foto: Pim van 't Hoog, helemaal rechts, als winnaar van het Junior Irish Open (© Nicola Staines, klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...