Paling, Fens en titelverdediger Bergmann klaar voor de ECC

dinsdag 25 oktober 2022

Woensdag 26 oktober gaan de European Championships of Champions van start in Olomouc, Tsjechië. Nederland wordt vertegenwoordigd door titelverdediger Mike Bergmann en Nederlandse kampioenen Lindsey Paling en Youri Fens.

Het drietal trainde maandagavond voor het eerst op de banen van het Bowland Bowling Center. Dinsdagochtend werd tijdens de team managers meeting het oliepatroon bekend gemaakt, waar dinsdagmiddag op getraind kon worden. Na de openingsceremonie op dinsdagavond gaan de kampioenschappen woensdag van start.

Format
Het drietal speelt individueel twee series van 8 games, waarna de Top 16 bij zowel de dames als de heren doorgaat naar de volgende ronde. Die Top 16 speelt vervolgens nog eens 8 games op zaterdag, waarna de Top 8 doorgaat. Die speelt zondagochtend 4 games, om te bepalen welke 4 dames en welke 4 heren die middag de medailles gaan verdelen.

Mixed event in de toekomst
Tijdens de meeting op dinsdag werd ook bekend gemaakt dat in de toekomst een mixed event wordt toegevoegd aan de ECC, waarbij de dame & heer ook als team kans maken op een Europese titel. "Wat ons betreft een mooie toevoeging aan het event, die past bij de ontwikkelingen in de sport", aldus Jan Jaap van der Sar namens de NBF.

Pittige kluif
Team NL Bowling heeft de afgelopen jaren zeer goede prestaties behaald tijdens de ECC. Ook nu is het doel om minimaal Top 8 te halen, met de ambitie om tot het eind mee te strijden om de medailles. Een blik op het deelnemersveld dat dinsdag gepubliceerd werd leert ons dat dat niet vanzelf zal gaan.

Paling, die woensdag om 10.00 uur het spits mag afbijten, neemt het op tegen 32 andere dames. Onder wie enkele toppers als PWBA-speelster Daria Pajak (POL), Cecilie Jeanette Dam Mortensen (DEN), Solene Goron (FRA), Jenny Mathiesen (NOR) en titelverdedigster Sue Abela uit Malta.

De 35 deelnemende heren zijn verdeeld over 2 groepen, die single op een baan in actie komen tijdens de voorrondes. Bergmann komt woensdag als eerst in actie, vanaf 15.00 uur. Fens komt donderdagochtend pas in actie, vanaf 10.00 uur. Ook zij kunnen hun borst nat maken met tegenstanders als Fabian Kloos (DUI), Peter Hellström (ZWE), Arnar David Jonsson (IJS), Tomas Käyhkö (FIN) en Laurynas Narusis (LIT).

Mis niets van de actie
Op onze ECC-webpagina hebben wij handige links verzameld, naar o.a. de officiële ECC-website, maar ook naar de link voor live streaming. Zo hoef je niets te missen van de actie in Olomouc. Klik hier voor onze ECC-webpagina.V.l.n.r.: Bergmann, Paling & Fens in Olomouc

Misschien ook interessant...

Stem op Stinissen als Sportman van het jaar in Rotterdam

Michell Stinissen is genomineerd voor de titel 'Sportman van het jaar' in Rotterdam en jij kan hem aan die titel helpen door hem jouw stem te geven. Stinissen is genomineerd omdat hij met de Team NL Bowling heren EK-goud won deze zomer.

Selectie EYC 2023 bekend

Van 2 t/m 9 april doet het jeugdteam van Team NL Bowling mee aan de European Youth Championships 2023 in Wenen, Oostenrijk. De 8-koppige selectie die ons land tijdens deze EK vertegenwoordigd is inmiddels bekend gemaakt door de begeleidingsstaf.

Team NL Bowling heren bereiken EK-finale Team Event

Tijdens de Europese kampioenschappen heren in Helsinki hebben de heren van Team NL Bowling de finale gehaald van het Team Event. Vrijdagmiddag om 13.00 uur nemen de heren het op tegen Italië, de wereldkampioen van 2018.

Team NL Bowling dames klaar voor de EK

Dinsdag 9 augustus verzamelt de selectie voor de EK dames zich in Aalborg voor de Europese kampioenschappen. Na ruim 3 jaar van voorbereiding kan het toernooi eindelijk doorgang vinden voor de dames van Team NL Bowling.