Paling, Fens en titelverdediger Bergmann klaar voor de ECC

dinsdag 25 oktober 2022

Woensdag 26 oktober gaan de European Championships of Champions van start in Olomouc, Tsjechië. Nederland wordt vertegenwoordigd door titelverdediger Mike Bergmann en Nederlandse kampioenen Lindsey Paling en Youri Fens.

Het drietal trainde maandagavond voor het eerst op de banen van het Bowland Bowling Center. Dinsdagochtend werd tijdens de team managers meeting het oliepatroon bekend gemaakt, waar dinsdagmiddag op getraind kon worden. Na de openingsceremonie op dinsdagavond gaan de kampioenschappen woensdag van start.

Format
Het drietal speelt individueel twee series van 8 games, waarna de Top 16 bij zowel de dames als de heren doorgaat naar de volgende ronde. Die Top 16 speelt vervolgens nog eens 8 games op zaterdag, waarna de Top 8 doorgaat. Die speelt zondagochtend 4 games, om te bepalen welke 4 dames en welke 4 heren die middag de medailles gaan verdelen.

Mixed event in de toekomst
Tijdens de meeting op dinsdag werd ook bekend gemaakt dat in de toekomst een mixed event wordt toegevoegd aan de ECC, waarbij de dame & heer ook als team kans maken op een Europese titel. "Wat ons betreft een mooie toevoeging aan het event, die past bij de ontwikkelingen in de sport", aldus Jan Jaap van der Sar namens de NBF.

Pittige kluif
Team NL Bowling heeft de afgelopen jaren zeer goede prestaties behaald tijdens de ECC. Ook nu is het doel om minimaal Top 8 te halen, met de ambitie om tot het eind mee te strijden om de medailles. Een blik op het deelnemersveld dat dinsdag gepubliceerd werd leert ons dat dat niet vanzelf zal gaan.

Paling, die woensdag om 10.00 uur het spits mag afbijten, neemt het op tegen 32 andere dames. Onder wie enkele toppers als PWBA-speelster Daria Pajak (POL), Cecilie Jeanette Dam Mortensen (DEN), Solene Goron (FRA), Jenny Mathiesen (NOR) en titelverdedigster Sue Abela uit Malta.

De 35 deelnemende heren zijn verdeeld over 2 groepen, die single op een baan in actie komen tijdens de voorrondes. Bergmann komt woensdag als eerst in actie, vanaf 15.00 uur. Fens komt donderdagochtend pas in actie, vanaf 10.00 uur. Ook zij kunnen hun borst nat maken met tegenstanders als Fabian Kloos (DUI), Peter Hellström (ZWE), Arnar David Jonsson (IJS), Tomas Käyhkö (FIN) en Laurynas Narusis (LIT).

Mis niets van de actie
Op onze ECC-webpagina hebben wij handige links verzameld, naar o.a. de officiële ECC-website, maar ook naar de link voor live streaming. Zo hoef je niets te missen van de actie in Olomouc. Klik hier voor onze ECC-webpagina.V.l.n.r.: Bergmann, Paling & Fens in Olomouc

Misschien ook interessant...