Paling en De Ruiter winnen DDK 2022

maandag 5 september 2022

Met de Dag der Kampioenen 2022 is het seizoen 2022-2023 officieel geopend en zijn de eerste kampioenen van het nieuwe seizoen gekroond.

I.v.m. de diverse lockdowns mochten dit keer alle kampioenen van 2020, 2021 én 2022 deelnemen aan de Dag der Kampioenen (DDK), die gespeeld werden in Bowlingcentrum Dordrecht.

Op 3 september vonden na twee weekenden van kwalificatie de finales bij de jeugd plaats. Radin Alizade en Kalyn Hamminga waren de beste pupillen, Milan Kunst en Puck Bayens de beste aspiranten en bij de junioren won Jean-Luc Marijt de DDK.

Een dag later werden de finales voor de senioren gespeeld. Deze werden gewonnen door internationals Lindsey Paling en Brent de Ruiter. Het tweetal dat al jarenlang heerst tijdens de VK van BV Middelburg, was nu landelijk ook de beste.

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen.


Kampioenen De Ruiter en Paling

Misschien ook interessant...

Meld nu een toernooi aan voor seizoen 2023-2024

Ben je als vereniging of organisator voornemens om in seizoen 2023-2024 een toernooi te organiseren, dan is het vanaf nu mogelijk om het toernooi aan te melden voor de wedstrijdkalender van het nieuwe seizoen.

Bestel je prijzen met korting bij Sportprijzenkampioen.nl

De NBF heeft dit jaar in Sportprijzenkampioen.nl een partner gevonden voor het verzorgen van alle prijzen tijdens Nationale Leagues en kampioenschappen. Ook NBF-verenigingen kunnen meeprofiteren van deze samenwerking.

Terug op de wedstrijdkalender: Arnhem Open, nieuwe stijl

Een nieuw toernooi is dit seizoen nog toegevoegd aan onze wedstrijdkalender: Arnhem Open. Of eigenlijk zijn het drie toernooien die in het Pinksterweekend worden georganiseerd.

Twee keer aandacht voor bowlen op nationale televisie

In korte tijd kreeg onze sport twee keer aandacht op nationale televisie. 26 maart was international Nick de Gelder te gast bij het programma 'Wie van de drie?' en op 3 april was bowlen een item in het NPO-programma Khalid & Sophie.