Opnieuw Nederlandse successen in de EBT Youth

donderdag 2 november 2023

Zondag 29 oktober zijn in Wommelgem, België, de finales gespeeld van het International JIC Youth Tournament, de tweede stop in de European Bowling Tour (EBT) Youth. In drie categorieën ging het goud mee terug naar Nederland.

Verschillende leeftijden
Tijdens het toernooi komen deelnemers in actie in hun eigen leeftijdscategorie. Klasse A voor de jongste deelnemers, klasse F voor de jong senioren. In de B-klasse wist Xavi van Diest de finale te halen en nog mooier: te winnen! Met 380 - 322 versloeg hij de Belgische tegenstander Vic Schoovaerts in 2 games. In dezelfde leeftijdsklasse wist Phyllis Weerts bij de meisjes een mooie derde plek te behalen.

Ook in de D-klasse was er succes voor een landgenoot: Veerle Tribulet was de beste bij de meisjes. In een super spannende finale wist Tribulet een achterstand na 1 game in de 2e game om te buigen. Ze won uiteindelijk met 346-341! In dezelfde klasse behaalden Milan Kunst en Stef Meulmeester de tweede ronde. In de E-klasse was die tweede ronde het eindstation voor Lotte Commandeur.

In de F-klasse was Nederland zeer goed vertegenwoordigd, bij de meisjes was er zelfs een volledig Nederlandse finale. Die ging tussen Beaudine Kriele en Beejée Westerdijk, waarbij Kriele als winnares uit de strijd kwam: 357-322. Stefanie Hoefnagels werd in dezelfde klasse 4e. Bij de jongens wist Milan Scheffer de finale te bereiking. Hierin moest hij helaas zijn meerdere erkennen in Joppe Belmans. De Belg won met 404-371. In dezelfde klasse wisten Pim van 't Hoog, Tim Appelman en Ruben Keizer de tweede ronde te halen.

Mooie resultaten dus voor veel Nederlandse talenten, die hier in z'n volledigheid zijn terug te vinden: jicsinjoor.eu/results/

De EBT Youth wordt komend weekend al vervolgd met het Junior Irish Open. Leuker nog voor onze landgenoten is dat de EBT Youth in januari weer terug naar Nederland komt: Dan wordt het STORM Junior Dutch Open gespeeld in Haarlem. De inschrijving voor dat toernooi is inmiddels geopend, dus meld je snel aan om onderdeel uit te maken van deze nieuwe jeugdtour door Europa. Klik hier voor meer informatie.


  
Foto: De Nederlandse prijswinnaars met boven v.l.n.r.: Scheffer, Van Diest, Tribulet en Weerts en onder v.l.n.r.: Kriele en Westerdijk

 

Misschien ook interessant...