Opnieuw een flinke medailleoogst voor Van den Bogaard tijdens ESBC 2023

zondag 2 juli 2023

Nadat hij in 2022 heel succesvol was tijdens de European Senior Bowling Championships, was Ron van den Bogaard dit jaar opnieuw de grote man namens de Nederlandse deelnemers: 3 medailles gaan mee in de tas terug van Bologna naar Amsterdam! Daarnaast was er ook brons voor Geert-Jan van Baest.

Succesvolle kampioenschappen
De ESBC 2023 begonnen 25 juni in Italië met in totaal 29 deelnemers. Het team werd aangestuurd door Lia Fievet en Frans Wagemakers. In het Singles Event was het direct raak: Van den Bogaard won het goud! Vervolgens werd het Doubles Event gespeeld en opnieuw konden de Nederlandse fans juichen: Geert-Jan van Baest won samen met zijn Schotse partner en mede NBF-lid Alan Keddie de bronzen medaille in het Doubles Event.

In het Trios Event werd helaas niet geoogst, maar Van den Bogaard scoorde er goed genoeg om in de All-Events met het brons aan de haal te gaan. Met 3782 (gem. 210,11) eindigde hij achter Alan Keddie (SCO, 1e, 3957) en Mauro Bruschi (ITA, 2e, 3844).

De ESBC werden zaterdag 1 juli afgesloten met het Masters Event. Hierin wist Van den Bogaard vijf rondes te overleven, waardoor hij de finale bereikte. Hierin moest hij helaas zijn meerdere erkennen in Wibe Birger uit Noorwegen. Zo maakte Van den Bogaard echter wel zijn collectie compleet, met goud, zilver en brons in de tas! 

Gefeliciteerd Ron, Geert-Jan en team met dit prachtige resultaat! 

Ga voor een overzicht van alle uitslagen naar de officiële ESBC website.Ron van den Bogaard op de hooste tree tijdens het Singles Event


Van Baest met de bronzen medaille in Doubles

Misschien ook interessant...