Op naar seizoen 2020-2021

zaterdag 30 mei 2020

Er ontstaan langzaam stipjes op de horizon waar we weer gevulde bowlingbanen zien. Lees voor de volledige stand van zaken de laatste update. We kijken vooruit naar seizoen 2020-2021. Klik op Lees meer hoe we dat doen.

Er ontstaan langzaam stipjes op de horizon waar we weer gevulde bowlingbanen zien. Lees voor de volledige stand van zaken de laatste update (klik hier). We kijken vooruit naar seizoen 2020-2021.

Brief naar alle verenigingen
Het bowlen ligt stil, maar dat betekent niet dat verenigingsbesturen niet actief zijn. Zij zetten zich in voor de toekomst van de vereniging en stellen daarbij regelmatig vragen aan de NBF. Vrijdag 29 mei hebben wij alle aangesloten verenigingen een brief gestuurd. Helaas nog niet met een helder antwoord wanneer bowlen weer mogelijk is, maar wel met informatie over enkele andere zaken.

Uitstel afmeldtermijn
We ontvangen o.a. berichten dat het voor sommige verenigingen lastiger inzichtelijk te krijgen is wat leden komend jaar zullen doen. De NBF heeft nagedacht hoe wij de aangesloten verenigingen hierin kunnen ondersteunen. Wij geven graag meer tijd om de ledenadministratie op orde te krijgen. Daarom hebben we besloten de afmeldtermijn te verschuiven van 1 september naar 1 oktober, dus zullen ook de facturen worden verstuurd op 1 oktober in plaats van 1 september. Op deze manier hebben verenigingen en leden een maand langer de tijd om hun lidmaatschap te voldoen en te wennen aan de nieuwe situatie, waarin we mogelijk nog niet kunnen bowlen zoals we het altijd gewend waren.

Corona webpagina
Hoe lang het duurt weten we niet, maar zeker is dat we rekening moet houden met enkele gedragsregels die het niet mogelijk maken om een toernooi en/of een trioleague te organiseren zoals we dat altijd deden.

We zijn er van overtuigd dat we samen met al onze leden tot alternatieve trainings- en wedstrijdvormen kunnen komen, waardoor we ondanks enkele maatregelen toch weer plezier aan onze sport kunnen beleven.

Op een nieuwe webpagina waar we al het nieuws rondom de coronacrisis verzamelen, doen wij een eerste aanzet tot het verzamelen van zoveel mogelijk leuke, uitdagende spelvormen. Veel vormen zijn geschikt voor het bowlen in je eentje of in tweetallen. Daarnaast hebben we ook nagedacht over manieren om op 1 september toch te kunnen starten met de huisleagues. Deze voorbeelden vind je op de nieuwe pagina http://nbf.bowlen.nl/corona.

Vanuit de overtuiging dat er nog veel meer goede ideeën zijn om vorm te geven aan de huisleagues, maar ook hoe we elkaar kunnen blijven uitdagen om te trainen, roepen we jullie op jullie ideeën met ons te delen via info@bowlen.nl. Welke spelvorm ontbreekt nog, hoe gaan jullie de huisleagues vormgeven en welke kansen zien jullie om na 1 september mogelijk zelfs weer snel toernooien te organiseren. We horen het graag!

Maak gebruik van onze visuals
Het is prachtig als we snel weer kunnen bowlen, waarbij we moeten voorkomen dat er weer een piek komt in het aantal coronapatiënten. Een nieuwe brandhaard mag zeker niet ontstaan vanuit bowlingcentra, dat is funest voor de branche. Het blijft daarom van belang dat we ons aan enkele gedragsregels blijven houden. Wij hebben de belangrijkste verzameld en er afbeeldingen van gemaakt. Ook deze afbeeldingen vind je op nbf.bowlen.nl/corona. Ze zijn er om te delen, zowel online als in jouw bowlingcentrum. Maak er gebruik van.

Misschien ook interessant...