Ook World Bowling stelt diverse evenementen uit

dinsdag 21 april 2020

In navolging van de Europese kampioenschappen in 2020, zijn nu ook diverse grote internationale evenementen uitgesteld. Het biedt Team NL Bowling de kans zich na de EK's goed voor te kunnen bereiden op nieuwe evenementen.

In navolging van de Europese kampioenschappen in 2020, zijn nu ook diverse grote internationale evenementen uitgesteld. Het biedt Team NL Bowling de kans zich na de EK's goed voor te kunnen bereiden op nieuwe evenementen.

Een opsomming:

WK Jeugd 2020 (U21)
De WK Jeugd voor speler t/m 21 jaar stond dit jaar gepland in september, in Peru. Voor dit evenement is nog geen alternatieve datum gekozen, er wordt namelijk onderzocht of het evenement gecombineerd georganiseerd kan worden met de WK Junioren (U18). Dit evenement staat gepland in juni 2021, in Helsingborg, Zweden.

QubicaAMF World Cup 2020
Dit evenement is verplaatst van november 2020 naar maart 2021. Het toernooi wordt nog steeds in Koeweit georganiseerd. Eerder communiceerden wij in november namens Nederland geen spelers uit te zenden. We onderzoeken of dit uitstel van vijf maanden toch mogelijkheden biedt om uitzending mogelijk te maken.

Combineerde WK 2021
De stip op de horizon waar de dames en heren van Team NL Bowling naar toe werken: De WK 2021 in Koeweit. Deze kampioenschappen zijn verplaatst van oktober 2021 naar 2022. Wanneer de teams van Team NL Bowling zich in januari 2021 voor deze WK plaatsen, is er ruim voldoende tijd om goed voorbereid aan de start van de WK te verschijnen.

World Games 2021
In navolging van de Olympische Spelen 2020 zijn ook de World Games 2021 met een jaar uitgesteld. De World Games worden in de zomer van 2022 georganiseerd in de Amerikaanse stad Birmingham.

WK Senioren 50+
De WK voor 50-plussers wordt georganiseerd in november 2021. Las Vegas is niet langer de beoogde locatie. De locatie wordt waarschijnlijk in juni van dit jaar bekend gemaakt.

Misschien ook interessant...

Zondag 22 mei starten de NK 50+ Dubbel

Van 22 t/m 29 mei worden de Nederlandse kampioenschappen 50+ Dubbel georganiseerd in Franky's Leiderdorp. Deze kampioenschappen worden zowel op scratch als handicap basis gespeeld.


Update coronavirus: De lobby gaat onverminderd door!

De persconferentie van onze minister-president Mark Rutte op 19 mei heeft niet direct duidelijkheid opgeleverd wanneer er in heel Nederland weer gebowld kan worden. Onze lobby om alle bowlingcentra per 1 juni te openen en daarbij de bowlingsport toe te staan, gaat daarom onverminderd door.

WK 50+ in november open voor leden

Komende november worden in Dubai de Wereldkampioenschappen Masters georganiseerd. Masters, de nieuwe naam voor de kampioenschappen 50+ en de nieuwe categorie 65+. ESBC Nederland biedt leden die dit jaar nog 50 jaar worden of al ouder zijn de mogelijkheid om deel te nemen.

Update coronavirus: Vanaf zondag 28 november is bowlen niet toegestaan na 17.00 uur

Vrijdag 26 november zijn nieuwe maatregelen aangekondigd om het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Zowel horeca als amateursport is na 17.00 uur niet toegestaan, dus dit keer is het gevolg voor onze sport direct helder: Na 17.00 uur is het niet toegestaan om te bowlen.