Ook NK-titels 50+ handicap verdeeld

woensdag 7 oktober 2020

Na de Nederlandse kampioenschappen voor jeugd en senioren in september, zijn nu ook de nationale titels voor 50+ Handicap verdeeld. Zonder publiek, maar met veel inzet werden zondag in Tilburg de finales gespeeld.

Na de Nederlandse kampioenschappen voor jeugd en senioren in september, zijn nu ook de nationale titels voor 50+ Handicap verdeeld. Zonder publiek, maar met veel inzet werden zondag in Tilburg de finales gespeeld.

Nadat de eerste series al gespeeld waren, werden landelijke nieuwe maatregelen aangekondigd i.v.m. het coronavirus, waardoor het toch even onzeker was of de NK door konden gaan. Dankzij inzet van Dolfijn - The Plays To Be - en het organisatieteam kwam daar gelukkig snel opheldering over: Ja, de NK kunnen worden afgemaakt, zij het zonder publiek.

En zo verzamelden de 48 finalisten zich zondag in Tilburg, nadat zij zich in één van de zes klassen hadden geplaatst na vijf voorronde games. Er werd tijdens de NK gestreden in aparte klassen voor dames en heren: A klasse 50 – 57 jaar, B klasse 58 – 64 jaar, C klasse 65 jaar en ouder.

Na nog eens vijf finalegames zagen de podia er als volgt uit:

Dames A: 1. Kitty v.d. Meer 2. Sonja Overduin 3. Lydean Koops
Dames B: 1. Cynthia Hörchner - V.d. Velde 2. Marja van Dijk - Uittenboogaard 3. Anja Zoomer
Dames C: 1. Gre van de Velden 2. Loes Hummelink - Wils 3. Cok Edelaar
Heren A: 1. Carlo Timmers 2. Dennis Deijkers 3. Carl van Esch
Heren B: 1. Alan Keddie 2. Ehsan Alizade 3. Henk Faasse
Heren C: 1. Ben Penninkhof 2. Leo Smit 3. Martin Sleutel

Onze felicitaties voor alle prijswinnaars, de nieuwe kampioenen in het bijzonder!

Ga naar esbcnederland.nl voor alle scores van de NK en de volledige eindstanden. Met dank aan Huib Groot Obbink zijn de medaillewinnaars allemaal gefotografeerd, het resultaat vind je in dit fotoalbum.

Foto: Top 3 Heren C. Ook zo'n prijsuitreiking verloopt tegenwoordig nèt even anders (© Huib Groot Obbink)

Misschien ook interessant...

Help ons mee de bowlingsport te promoten tijdens de EKJ

Over twee weken, op zaterdag 11 september om precies te zijn, worden de Europese jeugdkampioenschappen in Tilburg geopend! Voorafgaand aan het toernooi organiseren we ter promotie van de bowlingsport nog een side-event in Tilburg. En daarbij kunnen we jou hulp goed gebruiken!

Dag der Kampioenen 2022 van start gegaan

Zaterdag 20 augustus is in Dordrecht de Dag der Kampioenen van start gegaan. Het officieuze slot van de voorgaande seizoen en daarmee direct de aftrap voor een nieuw bowlingseizoen.

ODIN Sportswear nieuwe partner Nederlandse Bowling Federatie

De NBF heeft in ODIN Sportswear een nieuwe kledingpartner gevonden. Zodra we de baan weer op mogen gaan o.a. de selecties van Team NL Bowling de kleding van ODIN Sportswear dragen. ODIN Sportswear en de NBF zijn een samenwerking voor 3 jaar overeengekomen.

Verkiezing Clubheld van het Jaar

De verkiezing Clubheld van het Jaar gaat maandag 21 oktober van start. Of het nu gaat om het draaien van bardiensten, het schoonmaken van de club of het wassen van de teamshirts, niets is te veel voor de clubheld. Op jouw club loopt er vast ook wel één rond; de vrijwilliger die zich moeiteloos inzet en onmisbaar is voor de club.